Grejem Arnold / -FOTO: EPA
20/09/2024 u 11:10 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Arnold otišao sa klupe Australije

Vodio je "sokerose" od 2018. godine, a imao je i ulogu privremenog slektora u periodu od 2006. do 2007.

Australija je ostala bez selektora - Grejem Arnold odlučio je da napusti klupu "sokerosa" nakon lošeg starta u kvalifikacijama za SP 2026. godine.

Nakon šokantnog poraza od Bahreina kod kuće i remija protiv Indonezije u gostima, Arnold je odlučio da vođenje nacionalnog tima prepusti nekom drugom, a tamošnji Savez će morati brzo da reaguje jer Australija će u oktobru igrati protiv Kine i Japana, lidera u grupi s maksimalnih šest bodova.

Arnold je vodio "sokerose" od 2018. godine, a imao je i ulogu privremenog slektora u periodu od 2006. do 2007.

- Odlazak Grejema Arnolda označava kraj jedne ere za australijski fudbal - rekao je predsjednik Australijskog fudbalskog saveza Džejms Džonson. - Poštujemo njegovu odluku, ali smo tužni što Grejem napušta reprezentaciju. Brzo ćemo imenovati novog selektora kako bismo osigurali kontinuitet i stabilnost - dodao je Džonson.

Svoju je ostavku obrazložio i dosadašnji selektor.

- Rekao sam nakon naše utakmice protiv Indonezije da moram donijeti neke odluke, a nakon dubokog razmišljanja, osjećaj mi je rekao da je vrijeme za promjenu, i za mene i za program. Odluku o ostavci donio sam na temelju onoga što je najbolje za naciju, igrače i australijski fudbal - rekao je 61-godišnji Arnold.

Australija se kvalifikovala na posljednjih pet uzastopnih svjetskih prvenstava, a 2022. u Kataru je tek drugi put u istoriji stigla do nokaut faze, gdje su u osmini finala ispali od kasnijih svjetskih prvaka Argentinaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 11:15