Veliki derbi završen bez pobjednika / EPA-EFE-PETER POWELL
22/09/2024 u 20:01 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Arsenal nije izdržao, Stouns u osmom minutu nadoknade potpisao remi na "Etihadu"

"Tobždije" nisu uspjele da sačuvaju vođstvo sa igračem manje u nastavku

Veliki derbi petog kola na "Etihadu" završen je bez pobjednika - Mančester siti i Arsenal podijelil su plijen (2:2), a domaćin je do boda stigao u osmom minutu nadoknade golom Stounsa.

Na taj način četvorostruki uzastopni šampion je izbjegao prvi poraz i ostao na liderskoj poziciji sa 13 bodova, jednim više od Liverpula i Aston Vile, ali više nema maksimalnih ekipa u Premijer ligi.

Arsenal će mnogo više žaliti, jer su ga sekunde dijelile od velike pobjede protiv "građana", ali bunker u nastavku nije izdržao. Cijelo drugo poluvrijeme "tobdžije" su se uspješno branile sa igračem manje nakon što je Majkl Oliver u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena, utisak je, prestrogo dodijelio crveni karton Trosaru, zbog prekršaja a zatim napucavanja lopte.

Do tog trenutka je prštalo na terenu. Erling Haland je doveo Siti u vođstvo svojim 10. golom u sezoni u devetom minutu, ali nakon povrede Rodrija koji je morao da napusti teren stao je i šampion. Arsenal je sjajnim golom Kalafjorija u 22. minutu stigao do egala, a zatim je Gabrijel u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena nadvisio odbranu domaćih za 1:2 na poluvremenu.

U nastavku Arsenal je bio prinuđen da se brani, ali nije uspio da izdrži do kraja. Koncetracija je popustila u dubokoj nadoknadi, pa je Stouns iz neposredne blizine potpisao konačnih 2:2.

Identičnim rezultatom završen je i duel između Brajtona i Notingem Foresta.

Rezultati 5. kola (danas): Brajton - Notingem Forest 2:2 (2:1) (Hinšelvud 42, Velbek 45 - Vud 13pen, Sosa 70), Mančester siti – Arsenal 2:2 (1:2) (Haland 9, Stouns 90+8 - Kalafiori 22, Gabrijel 45+1)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 00:03