Dejverson srušio branioca titule / -FOTO: ATLETICO.COM.BR
26/09/2024 u 10:09 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Atletiko Mineiro skinuo sa trona Fluminense

Tim iz Belo Horizontea u polufinalu će za rivala imati River Plejt. U polufinalu i Botafogo

Južna Amerika će dobiti novog klupskog vladara - prošlogodišnji osvajač Kopa Libertadores, brazilski Fluminense predao je krunu u četvrtfinalu.

Sa trona je Fluminense skinuo Atletiko Mineiro, koji je u revanšu pred svojom publikom u Belo Horizenteu slavio sa 2:0 golovima "rezerviste" Dejversona u 50. i 89. minutu i nadoknadio gol minusa iz prvog duela (0:1). Atletiko Mineiro će u polufinalu za rivala imati River Plejt, koji je u dvomeču četvrtfinala eliminisao čileanski Kolo Kolo zahvaljujući minimalnom trijumfu na svom terenu (1:0). Prvi duel završen je bez pobjednika (1:1).

U polufinalu će igrati i lider brazilske Serije A, Botafogo, koji je eliminisao Sao Paulo boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Posle 0:0 na svom terenu, bilo je 1:1 u revanšu u Sao Paulu, a u penal-seriji koncetrisaniji i precizniji bili su izabranici portugalskog stručnjaka Artura Žorža i slavili 5:4. 

Tako je Botafogo treći put u kupskoj istoriji stigao do pretposljednje stanice Kopa Libertadores, a prvi put u ovom vijeku. Protivnik u finalu biće mu bolji iz duela Penjarol – Flamengo. Prvi meč u gostima dobio je urugvajski velikan (1:0).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 10:15