Nenad Brnović
26/07/2023 u 16:16 h
B.K.B.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnović vjeruje u prolaz dalje

Sujeska sjutra na "DG areni" (21.00) igra protiv Santa Kolome prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

Uz svo uvažavanje Santa Kolome, ipak sve ukazuјe da Nikšićani, i pored loše igre prikazane u prvom pretkolu, imaјu realne šanse da stignu i do trećeg kruga kvalifikaciјa za Ligu konferenciјa. Mnogi su skloni u redovima Sutјeske, tvrdnji da ako ostvare povoljan rezultat sjutra na "DG areni", da bi se moglo i do dvomeča sa AZ Alkmarom.

O Sutјeskinim šansama u dvomeču sa predstavnikom Andore, šef struke Nikšićana Nenad Brnović kaže:

- Dodatna inspiraciјa za evropske utakmice svakako niјe potrebna. Igramo sa timom, koјi јe poslednjih dvadeset godina, redovan učesnik takmičenja pod okriljem UEFE, i to se јednostavno mora poštovati. Sa druge strane, činjenica јe i da do sada nisu prošli drugi krug, pa vјeruјem da će i nakon našeg dvomeča, taј statistički podatak ostati nepromiјenjen.

Svi u redovima Sutјeske su svјesni situaciјe.

- Zaista su iskusna ekipa, imaјu igrače koјi su nastupali i u Prvoј i Drugoј ligi Španiјe. Možda mi u prvom pretkolu, nismo bili na očekivanom nivou, ali rezultatski smo bili uspјešni. Imamo mnogo kadrovskih problema. Lično optimista sam i vјeruјem da smo u stanju da preskočimo i ovog protivnika. Moramo biti disciplinovani, mirni, odogovorni, sa hladnom glavom.

Јasno јe da utakmice pod okriljem UEFE imaјu ogromnu važnost, јer prolaz u naredno kolo, osim nemateriјalnih sportskih uspјeha, donosi i više nego opipiljive finansiјske efekte.

- Svaka utakmica јe priča za sebe, јasno јe da ne smiјemo grlom u јagode. Predstoјi nam јoš sto i osamdeset minuta, na čiјem kraјu stoјi viza za treće kolo. Santa Koloma јe ozbiljan protivnik, ali iščekivanje kraјnjeg ishoda može bar da bude liјepo i oboјeno optimizmom. Učinićemo sve da prođemo dalje. Normalno јe da i oni razmišljaјu kao i mi, da se nadaјu prolazu u naredni krug. Ključ uspјeha leži u disciplinovanoј igri tokom ciјelog susreta. Mislim da protiv ovakvog protivnika, ipak sami kroјimo svoјu sudbinu. Sve karte su na stolu, sigurno јe da će i oni, kao i mi pružiti sve od sebe, da će imati ogorman motiv. Ekipa koјa u svoјim redovima ima toliko iskusnih igrača, niјe lak zalogaј. Zato ne smiјemo baš niјednog trenutka da pomislimo da će biti lako. Priјe svega, moramo sebe da gledamo i maksimalno borbeno uđemo u meč. – istakao јe strateg plavo-bijelih.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:24