Ivan Brnović / -FOTO: FK BUDUćNOST
22/06/2024 u 16:14 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Budućnost na pripremama u Sloveniji, Brnović najavio žestok tempo

Fudbaleri Budućnosti doputovali su sinoć u Sloveniju, tačnije u Moravske Teplice, gdje će se u narednih dvanaest dana spremati za evropska iskušenja koja ih očekuju

“Plavi” će tokom boravka u Sloveniji raditi na terenu slovenskog niželigaša NK Turnišče, a po planu koji je napravio stručni štab biće odrađeno 12 treninga I tri kontrolne utakmice (Maribor, Zaglebje, Egnatija).

-Stvarno imamo sve moguće uslove da se u miru pripremamo za ono što nam predstoji. Od prvog dana se zna plan priprema, a najvažnije nam je da su nam igrači na okupu i da su zdravi, a već poslije prvog treninga je uočljivo da su spremni da vrijedno treniraju. Prvi utisci su više nego pozitivni - rekao je Ivan Brnović za klupski sajt nakon prvog treninga u Sloveniji.

Strateg aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore je potom dodao:

-Intenzitet rada moramo da podignemo na maksimum, jer želimo tako da igramo. Moramo da treniramo na taj način – da sve što radimo, radimo brzo: razmišljamo brzo, igramo brzo, donosimo brze odluke, timski da djelujemo homogeno... To nije nimalo lako, za to treba vremena, a to sam i rekao momcima. Jednostavno, ne može ništa da se uradi za jedan ili dva treninga, to je proces koji će da traje i nadamo se da ćemo se uigrati što prije, jer nemamo mnogo do prve utakmice u Evropi. Iskreno, optimista sam imajući u vidu kvalitet igrača i ono što pružaju od starta priprema. Imamo jednu novu Budućnost, pred nama je nova priča koja ima jednu novu dimenziju u smislu i načinu igre – istakao je Brnović.

image

Sa prvog treninga u Sloveniji

-FOTO: FK BUDUćNOST

Na pripremama je 28 igrača, a ovu ekipu čini spoj mladosti i iskustva.

-Sa nama je veliki broj mladih igrača iz našeg omladinskog pogona, motivisani su, rade sjajno, ali poslije prvog treninga moram da odam priznanje starijim igračima kojima ne nedostaje manjka motivacije - poručio je Brnović.

Podgoričane su u ljetnjem prelaznom roku napustili Balša Sekulić, Stefano Almeida, Tonći Mujan, Đorđije Pavličić, Petar Sekulović, Uroš Ignjatović, Aleksa Ćetković, Sava Milić i Nikola Vuković, na pozajmicu je otišao Miloš Dragojević, dok su u Podgorici ostali Stefan Vukčević, Miloš Raičković i Đorđe Despotović...

-Raičković i Vukčević nisu u planu, ne zato što nisu dobri igrači, nego jednostavno zato što se, po mom mišljenju, ne uklapaju u koncepciju i viziju tima za sljedeću sezonu - istakao je strateg plavih.

Despotović napušta Budućnost

Kada je u pitanju Đorđe Despotović njemu ugovor ističe 1. avgusta, ali pošto nije dogovorio nastavak saradnje sa plavima, automatski je slobodan početkom prelaznog roka 28. juna...

-Imali smo duge pregovore sa njim, negdje je postojala obostrana želja da se nastavi saradnja. Zaista smo dali sve od sebe da ga zadržimo, ali nismo uspjeli. Želim mu svaku sreću u daljoj karijeri, to je igrač top klase koji će nam sigurno nedostajati – poručio je Ivan Brnović.

Potrebni polušpic i špic

Budućnost nije kompletirala tim za narednu sezonu, a prema riječima trenera Ivana Brnovića, potrebni su igrači na dvije pozicije-

-Imamo u planu da dovedemo još polušpica i špica, to su pozicije koje su urgentne. Kao trener sam obavio određene razgovore sa određenim igračima, predočio im gdje ih vidim, a vjerujem da će sportski i izvršni direktor dogovoriti finansijske detalje i da će sve biti dogovoreno brzo. Mislim da ćemo do kraja prelaznog roka pokušati da angažujemo i jednog igrača na poziciji lijevog štopera, kao i jednog igrača na krilu koji ima malo drugačije karakteristike, ali to za sada nije prioritet - rekao je Brnović.

image

Osvježenje nakon napornog rada

-FOTO: FK BUDUćNOST

Spisak igrača na pripremama

Na pripremama Budućnosti u Sloveniji su:  Milan Mijatović, Filip Domazetović, Ljubomir Đurović, Vasilije Božović, Zarija Mugoša, Ivan Bojović, Adnan Orahovac, Vladan Adžić, Ognjen Gašević, Bodin Tomašević, Miloš Brnović, Luka Mirković, Andrija Bulatović, Lazar Savović, Vladimir Perišić, Danilo Vukanić, Petar Grbić, Milan Vukotić, Andrej Kostić, Igor Ivanović, Matija Jovanović, Petar Vuković, Dragan Grivić, Luka Brajović, Damjan Dakić, Dragutin Šaranović, Stefan Đukanović i Andrej Camaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 19:14