Вележ - Борац / - Фото: Принтскрин
24/09/2021 u 08:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Челник Фудбалског савеза БиХ добио пријетње смрћу након казни Вележу

Предсједник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић рекао је данас да је добио бројне претње смрћу, након што је изречена строга казна мостарском Вележу због прекида утакмице и спаљивања аутомобила главног судије.

Меч Вележа и Борца званично је регистрован резултатом 3:0 у корист бањалучке екипе, стадион Вележа је суспендован на шест утакмица, предсједнику клуба Шемсудину Хасићу двије године забрањено је учествовање у фудбалском клубу, док су мостарском саставу одузета три бода и изречена им је казна од 5.000 еура, пренијела је агенција Хина.

- Од јуче сам добио на десетине пријетећих порука и наравно да ћу их све пријавити МУП-у. Пријете ми убиством - рекао је Зељковић и поручио да га пријетње неће поколебати.

Зељковић је најавио наставак још снажнијег обрачуна с хулиганизмом који се догађа на фудбалским стадионима у БиХ.

- Захтијеваћу да се ураде измјене и допуне дисциплинског правилника, казне морају бити знатно драстичније", додао је Зељковић.

Током дана је насиље на стадиону у Мостару добило и политички епилог. Више бошњачких странака и политичара подржало је мостарски клуб наводећи да су се челни људи Фудбалског савеза и судије уротили против њих, пише Хина.

У Мостару је у уторак прекинут фудбалски меч између Вележа и Борца након што је гостујућа екипа повела са 2:0. На терен је ушло више навијача, а на стадиону су нападнути званичници Борца и играчи тог клуба.

Непознати нападачи су потом запалили аутомобил главног судије овог меча, а једна особа је том приликом повређена.

Мало прије поноћи, у тунелу недалеко Јабланице, пресретнуто је возило главног судије утакмице Сабрије Топаловића с којим су се у том тренутку налазили помоћник Адмир Шеховић и супервизор суђења Аднан Алиспахић. Нападачи су палицама и металним шипкама разбили стакла, након чега су убацили бакљу у возило које се потом запалило.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:20