Добар фудбал у Будимпешти / - фото: FACEBOOK.COM/NARODAK
27/06/2021 u 20:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Де Лихт оставио Холанђане на цједилу

Чеси иду на мегдан Данској у четвртфиналу Европског првенства

Фудбалери Чешке су савладали Холандију 2:0 (0:0) на „Пушкаш арени” у осмини финала Европског првенства и заказали четвртфинални дуел са Данском, 3. јула у 18 сати у Бакуу.

Знало се да ће се у Будимпешти гледати добар фудбал, јер је то у крви „лалама” и „кнедличкама”.

Изабраници Френка де Бура су били најефикаснији тим у прелиминарној рунди Еура, али данас нису могли до гола, иако су имали неколико добрих прилика у првом полувремену.

Ипак, изгледније су пропустили Чеси Томаш Соучек и Лукаш Масопуст.

Осмина финала

Велс – Данска 4:0, Италија – Аустрија 0:0 – 2:1, Холандија – Чешка 0:2, Белгија – Португал (21); понедјељак: Хрватска – Шпанија (18), Француска – Швајцарска (21); уторак: Енглеска – Њемачка (18), Шведска – Украјина (21).

„Наранџастима” се све срушило за три минута!

Прво је у 52. минуту Мален изашао сам пред Томаша Вацлика, али је умјесто да шутира, одлучио да дрибла голмана Чешке, који је покупио лопту.

Три минута касније, Матајс Де Лихт је играо руком као последњи играч у одбрани, пошто је изгубио равнотежу пред Партиком Шиком, па је након асистенције ВАР-а добио црвени картон.

Чесима је тако био олакшан пут ка четвртфиналу, што су знали да искористе.

У 68. минуту је након скраћеног корнера, Томаш Калас вратио лопту главом на петерац, гдје је његов имењак Холеш спровео у мрежу.

Холеш је уписао и асистенцију у 80. минуту, када је украо лопту на центру, јурнуо по лијевој страни и одиграо повратни пас за Шика, који је рутински поставио коначан резултат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:17