Вукан Савићевић у борби са фудбалерима Босне и Херцеговине / - фото: ФСЦГ
03/06/2021 u 12:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Црвени” жале за пропуштеним шансама на Грбавици

Савићевић: Промашили смо четири стопостотне шансе. Раичковић: Играли смо добро и организовано. Против Израела на побједу. Непредвидљива група у квалификацијама је шанса да се избори пут у Катар

Након повратка из Сарајева, фудбалери Црне Горе такође не могу да се отргну утиску да су на „Грбавици” заслужили више од 0:0 у пријатељском мечу са Босном и Херцеговином.

Повратник у национални тим, након саниране повреде, Вукан Савићевић, сматра да је с обзиром на одсуство чак 14 играча и чињенице да је било много дебитаната и момака са мало репрезентативног искуства, као и да је селектор Радуловић пробао нову формацију, провјера са „змајевима” била успјешна.

Мислим да смо на добром путу, само треба да, као и до сада, гинемо за овај грб. Имали су домаћини двије полушансе, ми три-четири стопостотне. Обично када у фудбалу неискористите такве шансе, стигне казна. Тако да, иако остаје жал за побједом, можда можемо бити и задовољни што нисмо кажњени – рекао је Савићевић.

Дефанзивни везни Милош Раичковић је уписао 17 минута на стадиону Жељезничара.

Као што је рекао Вукан, штета што нисмо побиједили, јер смо имали изгледне шансе, одиграли добру утакмицу, организовану. Углавном је селектор указао шансу играчима који су у претходним мечевима имали мању минутажу. Сматрам да су је искористили, као што ћемо покушати да урадимо и против Израела. Нисмо их анализирали. Сигурно је да су добра екипа, али ћемо покушати да се прикажемо у још бољем свијетлу у овај јунски циклус затворимо побједом – рекао је Раичковић.

Утакмице са БиХ и Израелом у суботу у Подгорици су у својству припрема за септембар и наставак квалификација за Свјетско првенство у Катару. Црну Гору чекају гостовања најбољим тимовима из групе, Турској и Холандији.

Остаје жал што нисмо уписали макар бод против Норвешке. Очекују нас у следећем термину два тешка гостовања. Група је занимљива, свако свакога може да побиједи и управо ту видимо шансу да се умијешамо у борбу за прва два мјеста – додао је популарни Раи, који ће већ за десет дана са екипом Будућности почети припреме за квалификационе мечеве у Лиги шампиона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:25