/ -FOTO: FK BUDUćNOST
30/01/2024 u 22:14 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Debitanti se nameću na pripremama Budućnosti

Matija Jovanović, Lazar Savović i Danilo Vukanić prvi put na pripremama sa prvim timom

Budućnost na pripremama u Antaliji ima veliki broj mladih igrača, praktično pola tima je u bonus zoni, ali i među mladima postoje  debitanti na pripremama. Sa prvim timom u Tursku su doputovala tri talentovana igrača, koja se prvi put upoznaju sa „pravim pripremama“: petnaestogodišnji Matija Jovanović, šesnaestogodišnji Lazar Savović i sedamnaestogodišnji Danilo Vukanić. Sva trojica rade sjajno, ponašaju se fenomenalno, što se reflektovalo na terenu – imali su zavidnu minutažu u pobjedi nad poljskom Arkom (2:0).

-Pripreme sa prvim timom za mene znače mnogo, kako na igračkom, tako i na psihološkom planu. To gledam kao priznanje za sav moj trud i rad koji ulažem iz dana u dan. Nije mi bitna pozicija, važno mi je da igram, napredujem i učim. Početak igranja seniorskog fudbala je velika stvar za mene, dalje mi elan za još većim radom, a posebno kada se nalazim u našem najvećem klubu. Arka mi predstavlja veliko iskustvo – biti starter sa 17 godina i odigrati 90 minuta je veliko za svakog igrača - poručio je Vukanić.

Savović je prije dvadesetak dana napunio 16 godina, igra za omladince, trenirao je s vremena na vrijeme sa prvim timom tokom jeseni, kapiten je kadetske selekcije Crne Gore.

-Stariji igrači se prema meni odnose na vrhunski način, pružaju mi podršku u svakom momentu i pomažu mi da se adaptiram na svaku situaciju – i na terenu, ali i van njega. Pokušavam da učim od iskusnijih, a najveću podršku mi daje kapiten Petar Grbić. Još jednom novo i lijepo iskustvo za mene. Igrati utakmice za prvi tim Budućnosti mi pričinjava zadovoljstvo, naročito kada se nađem u početnom sastavu. Svaka utakmica za mene predstavlja novi zadatak i na svakoj dajem 100 odsto svojih mogućnosti – rekao je Savović.

Jovanović je još 15-godišnjak, kadetski je reprezentativac, oslonac igre kadetske ekipe i igra na poziciji – krila.

-Srećan sam i uzbuđen što sam dio prvog tima, to je za mene veliko iskustvo, nadam se da ću ostaviti dobar utisak. Velika mi je čast što sam ušao u igru protiv Arke, pružio sam svoj maksimum i nadam se da ću svaku narednu utakmicu igrati sve bolje i napredovati iz dana u dan – poručio je Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:30