Марко Јанковић / - фото: ФСЦГ/Филип Филиповић
06/10/2021 u 17:40 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Јанковић: Када затворимо причу звану Гибралтар, мислићемо о Норвешкој

Креативни везиста Црне Горе пред следећи меч у квалификацијама за СП подсјетио на меч са Летонијом и проблеме најјачих селекција против најмлађе европске фудбалске нације

Ближе се мечеви одлуке за црногорске фудбалере у квалификацијама за Свјетско првенство у Катару.

„Црвени” у петак гостују аутсајдеру Гибралтару, три дана касније Норвешкој у утакмицама гдје имају императив побједе уколико желе до другог мјеста у групи.

Везни фудбалер Марко Јанковић упозорава да Гибралтар игра доста затровено и да неће бити лако прићи њиховом голу.

Не смијемо да се заваравамо да нас чека лак посао. Морамо од старта да наметнемо свој ритам. Прижељкујемо брзи погодак, након чега би нам посао био олакшан и могли бисмо да одморимо неколицину битнијих играча у другом полувремену – казао је Јанковић.

„Храбри соколи” ће, како је рекао фудбалер Беитира, играти поучени искуством најјачих селекција из групе, Турске и Холандије, које дуго нису могли да пронађу кључ за браву најмлађе фудбалске нације.

Холанђани и Норвежани су први гол против Гибралтара постигли у финишу првог полувремена, Турци тек након одмора. Евидентно је да су те најјаче репрезентације лабавије ушле у дуел, тако да ћемо ми учити на њиховим грешкама – казао је Јанковић.

Црногорски фудбалери у овим квалификацијама су у гостима савладали само Летонију. То је још један разлог зашто се „брејк” у Ослу намеће као императив.

Тачно је, али ако не направимо добар резултат у Гибралтару онда нам Норвешка ништа не значи. Морамо да идемо корак по корак. Видјели сте против Летоније у Подгорици шта је фудбал. Одиграли добар меч али га нисмо крунисали поготком. Ако нам Норвешка већ сада буде у глави, нешто слично нам се може десити у Гибралтару. Треба да максимално фокусирано уђемо у следећи меч, па када завршимо причу звану Гибралтар, да се окренемо припреми дуела са Норвешком – упозорава Јанковић.

Црногорски фудбалери ће вечерас тренирати на вјештачкој трави, како би се што боље адаптирали на подлогу која их чека у Гибралтару.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:48