Zoran Đurašković / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
10/07/2024 u 19:26 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mornar na evrosceni debituje protiv Dinama iz Tbilisija: Hrabro na favorita

Mornar je tokom prošle takmičarske sezone proslavio 100 godina postojanja, a u godini jubileja ostvaren je i istorijski rezultat

Barani su sezonu završili na drugom mjestu, postali su vicešampioni Crne Gore i prvi put u istoriji izborili plasman u Evropu. Tim Zorana Đuraškovića će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a taj evropski start ekipu sa juga naše zemlje očekuje sjutra uveče. Mornar će u prvoj utakmici prvog kola za najmlađe UEFA takmičenje na „DG areni“ ugostiti Dinamo iz Tbilisija. Radi se o najtežem mogućem rivalu kojeg su na žrebu mogli Barani da dobiju, ali i o klubu sa tradicijom, nekadašnjem velikanu SSSR-a i klubu koji iza sebe ima 18 titula prvaka.

Svjesni su u taboru Mornara da je rival težak i da je ulog veliki, ali su spremni da pruže maksimum kako bi stigli do povoljnog rezultata. Na današnjoj konferenciji za novinare, upriličenoj u Podgorici, strateg Barana Zoran Đurašković je ponovio da njegovu ekipu čeka težak posao, ali da će dati sve od sebe da stignu do što boljeg rezultata.

-Od momenta kada smo saznali ko nam je protivnik, saznali smo mnogo toga o njima. Ptije svega to je veliki klub, fudbalski gigant. Na prošlom šampionatu Evrope za mlade selekcije, igrači do 21 godine, imali su čak 11 reprezentativaca. Mislim da to sve govori o njima. Budžet im je između 20 i 25 miliona eura, jednostavno možda mnogi nisu svjesni koga smo dobili za rivala – rekao je Đurašković i potom se osvrnuo na svoju ekipu:

-Mislim da ćemo i mi imati šta da pokažemo. Prošle sezone smo napravili velike stvari, prvi put smo postali vicešampioni države, igrali smo najbolji fudbal u ligi... Ako mislimo da napravimo nešto u ovom mečevima moramo da vjerujemo u sebe. Mislim da možemo da se suprotstavimo Gruzinima, a ono što mogu da obećam jeste da se nećemo braniti. Uostalom, mi to i ne znamo da radimo.

Ima li igrača u sastavu Dinama na koje posebno treba obratiti pažnju?

-Prije svega to je ozbiljna ekipa, a ako bih morao da pričam o tome ko im je najopasniji, onda ću potencirati kompletan gornji dio tima, od veziste do dva napadača. Svakoj ekipi mogu da naprave problem.

U međuvremnu je Mornar ostao bez svog najboljeg igrača Demira Škrijelja i to je svakako veliki hendikep za ovu ekipu uoči evropskog starta.

-Ostali smo bez Škrijelja, igrača koji je obilježio prošlu sezonu. S druge strane, doveli smo pojačanja, golmana Pavličića, Zorića i Trifunovića, koji nije fizički spreman za start u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Ali, vjerujemo da će u dogledno vrijeme biti i da će nam u sezoni koja dolazi biti od velike koristi – poručio je strateg Barana Zoran Đurašković.

image

Aleksandar Vujačić

-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

Vujačić: Puni smo samopouzdanja

Kapiten Mornara, iskusni Aleksandar Vujačić, uoči debija na evrosceni, kazao je da je atmosfera u klubu sjajna.

-Odradili smo pripreme odlično, spremni smo i puni samopouzdanja. Igramo protiv kluba sa tradicijom i istorijom, ali smo i svjesni svojih kvaliteta i nadamo se pozitivnom rezultata – rekao je Vujačić.

Stručni štab je odradio skauting rivala, znaju šta mogu da očekuju i nema sumnje da će im to pomoći u samoj pripremi utakmice.

-Prepuštamo Dinamu ulogu favorita, ali ponavljam da smo svjesni svojih kvaliteta. Skautali smo ih, to je ekipa koja ima vrline i mane i probaćemo to da iskoristimo na najbolji mogući način. Nadam se da navijači doći u što većem broju i da će biti naš dvanaesti igrač – poručio je iskusni napadač.

Sjutrašnji meč između Mornara i Dinamo Tbilisija igra se u Podgorici, na „DG areni“, od 20:45 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 08:21