Спреман за европске изазове: Матија Божановић (бијели дрес) / фото: Дан/Срђан-Ђиђо Бољевић
08/07/2021 u 12:15 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Нема страха у Дечићу пред историјски меч

Божановић: Не потцјењујемо никога, али нема потребе да зазиремо од било кога. Дуели са Фејнордом би били награда за све учињено до сада

Ишчекивању дугом 95 година је дошао крај.

Фудбалери Дечића ће вечерас у 20 сати у Приштини, против Дрите, одиграти први меч у европским такмичењима.

Атмосфера у табору клуба из најмлађе црногорске је доведена до наелектрисања.

Изабраници Едиса Мулалића једва чекају да истрче на терен и упишу своја имена у историју клуба.

Добро смо се припремили за предстоjеће европске утакмице и очекуjем да се прикажемо у наjбољем свиjетлу. Противник jе искусан, кроз анализу смо видjели да имаjу добре поjединце, тако да морамо бити на максимуму да би остварили позитиван резултат пред реванш у Подгорици – рекао је дефанзивни везни Дечића, Матија Божановић.

Шеф стручног штаба Тузана, Едис Мулалић, на располагању ће имати све фудбалере.

Једини проблем је неискуство играча из најмлађе црногорске општине на међународној сцени.

Сигурно да jе искуство битно у фудбалу. Дечић нема искуства у оваквим утакмицама, с обзиром да jе ово први излазак клуба на међународну сцену. Међутим, не размишљамо много о томе. Циљ нам jе да дамо максимум у овом тренутку, не смиjемо да потциjенимо никога, али исто тако нема разлога да зазиремо од било кога. Вjеруjемо у себе и квалитет који посједујемо. Имамо пред собом циљ, који уз мало среће можемо да остваримо – додао је Божановић.

Не крију Тузани да им је циљ пролазак у другу рунду квалификација за Лигу конференција и утакмице са европским великаном, Фејнордом.

Нисмо у позициjи да размишљамо о наредном колу. Ипак, сигурно да jе име Фејнорда додатни мотив, како нама, тако и противнику. Црногорски клубови риjетко имаjу прилике да играjу против тако великих екипа, тако да би то била права награда за све учињено до сада – закључио је Божановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. septembar 2021 18:04