Сукоб навијача два тима / - Фото: Твитер
09/03/2022 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Невиђене казне у свијету фудбала: Мексички клуб близу гашења након крваве туче навијача

Мексички фудбалски савез изрекао је јединствене казне у свијету фудбала због крваве туче на мечу између Керетара и Атласа

Навијали та два клуба имали су жесток окршај, а сцене насиља обишле су свијет.

На сву срећу погинулих није било, али је било много повријеђених.

Неколико дана након инцидента стигле су казне коjе су очекивано жестоке. Керетару jе дозвољено да настави да се такмичити у првенству, али уз броjне рестрикциjе и промjене у руководству.

Наиме, комплетан управни одбор на челу са Мануелом Велардеом и Габриелом Соларесом jе избачен из мексичког фудбала што значи да jе Керетаро остао без главних оперативаца те jе упитно како ће функционисати.

Овом клубу jе дат рок од годину да пронађу новог власника, а осим тога мораће промиjенити и град те се више неће такмичити у Керетаро. Изречена им jе и финансиjска казна од 1.5 милиона пезоса, односно 120.000 еура.

Утакмица против Атласа jе очекивано регистрована са 0:3, док ће Керетаро своjе домаће сусрете у наредних годину морати да игра на неутралном терену и то без навиjача.

И навиjачи Атласа нису прошли некажњено пошто неће моћи ићи на гостовања у наредних шест мjесеци.

На инвидиуалном нивоу сви коjи буду осуђени за насиље неће моћи ући на стадионе било гдjе у земљи. До сада jе ухапшено већ 15-ак особа због нереда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:35