Spektakli na stadionu ”Rajko Mitić” zagarantovani / -FOTO: CRVENA ZVEZDA
31/08/2024 u 14:01 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Određen raspored LŠ: Zvezda na startu čeka Benfiku, Barselona u Beogradu 6. novembra

Zagrebački Dinamo u prvom kolu gostuje Bajernu u Minhenu. Derbije prvog kola odigraće Milan i Liverpul, odnosno Mančester siti i Inter

Dva dana nakon žreba u Monte Karlu određen je i raspored premijernog izdanja Lige šampiona po novom formatu, koji podrazumijeva da su svih 36 ekipa svrstane na jednu tabelu.

Srpski prvak, Crvena zvezda koja će četvrti u posljednjih sedam godina, igrati u elitnom takmičenju na premijeri će 19. septembra dočekati Benfiku na stadionu "Rajko Mitić". Potom će crveno-beli igrati protiv Intera u Milanu 1. oktobra, pa 22. sa Monakom u gostima. Barselona stiže na na najveći srpski stadion 6. novembra (istog datuma je Zvezda, sa Vladanom Milojevićem na klupi, pobijedila Liverpul sa 2:0 u Ligi šampiona 2018. godine), potom i Štutgart 27. Gostovanje Milanu na "San Siru" na programu je je 11. decembra, PSV stiže u Beograd 21. januara, a u posljednjem kolu Zvezda će odmjeriti snage sa Jang Bojsom 29. januara u Bernu.

Drugi predstavnik iz regiona, zagrebački Dinamo će ove godine u Ligi šampiona igrati protiv Borusije Dortmund, Milana, Monaka, Seltika, Bajerna, Arsenala, Salcburga i Slovana iz Bratislave, a na startu 17. septembra će "modri" gostovati Bajernu u Minhenu.

Istog dana veliki derbi odigraće Milan i Liverpul, a dan kasnije 18. septembra Mančester siti i Inter će na "Etihadu" reprizirati finale Lige šampiona iz 2023. godine odigrano u Istanbulu.

Podsjetimo, svaki klub će imati po osam rivala, četiri kod kuće, četiri u gostima, a najboljih osam plasiraće se direktno u osminu finala. Timovi od devetog do 24. mjesta igraće baraž, dok će ostali završiti sa takmičenjem.

 

Raspored Crvene zvezde

Prvo kolo (19. septembar, 18.45): Crvena zvezda - Benfika

Drugo kolo (1. oktobar, 21.00): Inter - Crvena zvezda

Treće kolo (22. oktobar, 18.45): Monako - Crvena zvezda

Četvrto kolo (6. novembar, 21.00): Crvena zvezda - Barselona

Peto kolo (27. novembar, 18.45): Crvena zvezda - Štutgart

Šesto kolo (11. decembar, 21.00): Milan - Crvena zvezda

Sedmo kolo (21. januar, 21.00): Crvena zvezda - PSV

Osmo kolo (29. januar, 21.00): Jang Bojs - Crvena zvezda

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 05:57