/ -
25/06/2024 u 15:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Opština Zeta: Vrhunac kriminalnog ponašanja Savićevića, pozivamo klubove na bojkot lige

Odluka FSCG da Zetu i Budvu vrati u Treću ligu i ne dozvoli im igranje u većem rangu, danas je glavna tema u Crnoj Gori

Nakon FK Zeta, saopštenjem se oglasila i Opština Zeta, koje je nedavno preuzela brigu oko rukovođenja ovim klubom. U njihovom saopštenju se navodi da ovakva odluka predstavlja vrhunac kriminalnog i samovoljnog ponašanja Dejana Savićevića i njegovih poslušnika. U saopštenju Opštine Zete se navodi da su „Savićević i Disciplinska komisija uništili crnogorski fudbal, kako klupski, tako i reprezentativni“.

-Zbog ove kriminalne i politički motivisane odluke, očekujemo da SDT hitno pokrene istragu protiv Savićevića i članova Disciplinske komisije koji na svaki način pokušavaju da spriječe njegovu smjenu i tako nastave siguran sunovrat crnogorskog fudbala. Posebno je simptomatično da Dejan Savićević i njegovi evnusi u Discplinskoj komisiji koji su glasali za ovu odluku, sve ovo čine nakon objave da će FK Zeta preći u vlasništvo Opštine, ali i nakon završenih lokalnih izbora u Budvi, gdje je Savićevićev DPS ostao u opoziciji - navode iz Opštine Zeta.

Prema njihovom mišljenju, Savićevićeva smjena sa funkcije predsjednika FSCG više je nego izvjesna, ovakvim odlukama pokušava da obezbijedi podršku jednog broja klubova iz Sjeverne regije.

-Savićević želi da novim zloupotrebama nastavi da određuje ko će biti prvak, ko će ispasti iz Prve, ko iz Druge lige, a ko ne može da napreduje uprkos rezultatima, kao što su to FK Zeta i FK Budva", piše u saopštenju.

Iz Opštine Zeta su postavili pitanje Dejanu Savićeviću vezano za utakmicu OFK Mladost Lob.bet – Dečić, koja je dospjela u žižu ne samo domaće već i svjetske javnosti.

-Zašto nije ovakvu odluku donio nakon namještene utakmice Mladost – Dečić gdje su čitava Crna Gora, region, ali i svijet, u direktnom prenosu vidjeli namještenu utakmicu. Zašto su Dejan Savićević i njegova Disciplinska komisija ćutali na polufinalnu utakmicu kupa između Jezera i Dečića? Zato što ne smije od braće Drešaj živ da se čuje, ali zato misli da može da uništava zetsku fudbalsku mladost ovakvim kriminalnim odlukama, a da ne dobije zasluženi odgovor. Nije se Savićević oglasio ni nakon posljednjeg kola Druge lige, gdje su bili rukometni, a ne fudblaski rezultati, i pošto čitava Crna Gora vidi kako se namještaju utakmice u Prvoj i Drugoj ligi, Dejan Savićevć misli da može Zetu i Budvu da kažnjava za sve druge.

Iz Opštine Zeta su pozvali fudbalsku i sportsku javnost, ali i predstavnike ostalih fudbalskih klubova, da bojkotuju učešće u Crnogorskoj ligi, dok Dejan Savićević sam ne podnese ostavku ili bude smijenjen na sjednici koju, kako kažu, ne smije da zakaže.

-Opština Zeta obavještava javnost da će svim pravnim sredstvima stati uz svoj klub i neće dozvoliti njegovo gašenje što je sve vrijeme cilj Dejana Savićevića, jer ne može oprostiti FK Zeta što je prvi šampion u nezavisnoj Crnoj Gori. Takođe, nakon opravdanog gnijeva i revolta građana Zete, razmotrićemo da Dejana Savićevića i sve članove Disciplinske komisije koji su glasali za ovu antizetsku odluku proglasimo persoanama non grata, jer takvi ljudi ne zaslužuju ni trunku poštovanja, a kamoli zetskog gostoprimstva - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 15:46