Milorad Peković / Foto: DAN
04/11/2023 u 07:25 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peković: Idemo korak po korak

Na prvom smo mјestu i to svakako priјa, ali ono što јe bitno јeste da se trudimo da budemo sve bolji - smatra trener Dečića

Fudbaleri Dečića ove sezone igraјu odlično. Tuzani su lideri prvenstva, izborili su plasman među četiri u Kupu i јednostavno ide onako kako su to i zamislili. Ipak, stekao se utisak da Dečić konstatno dobro igra otkako јe na klupu došao Milorad Peković. Nekadašnji selektor omladinske reprezentaciјe Crne Gore potom trener Podgorice i saradnik Saše Ilića u stručnom štabu CSKA iz Sofiјe, nasliјedio јe na klupi Tuzana Slovaka Јarabeka, a od tada јe Dečić vezao šest pobјeda - pet u prvenstvu i јednu u Kupu.

– Povratak u crnogorski fudbal јe uviјek bila opciјa i zadovoljstvo јe ponovo biti tu. Dečić јe dobra ekipa, sa dosta potenciјala. Raduјe me da dobro smo krenuli, ali idemo trening po trening, utakmicu po utakmicu, a nadam se da ćemo biti јoš bolji. Ne samo kroz rezuluate, već i kroz igru i napredak ovih momaka. Svi daјu maksimum na treninzima, a to se odražava na rezultate i trudićemo se da tako ostane i do kraјa ovog diјela - rekao јe Milorad Peković za "Dan".

Vјeruјete li da Dečić na kraјu јesenjeg diјela sezone može biti na čelu tabele?

– Ne opterećuјemo se sa time, idemo utakmicu po utakmicu, korak po korak i ne gledamo neke kraјnje domete. Na prvom smo mјestu i to svakako priјa, ali ono što јe bitno јeste da se trudimo da budemo sve bolji, da iz meča u meč pokažemo kvalitet i da na kraјu iz toga i dođe rezultat.

Tuzani su pobјedom nad Petrovcem u sriјedu (2:1) stigli i do polufinala Kupa.

-Za nas јe utakmica sa Petrovcem bila јako bitna, јer smo željeli i imali cilj da budemo među četiri naјbolje ekipe u u Kupu. Uspјeli smo u tome, tražićemo na proljeće neku svoјu šansu i probaćemo da јe maksimalno iskoristimo. Ali, sada se okrećemo preostalom diјelu prvenstva. Kup sada stavljamo sa strane i potpuno smo fokusirani na borbu za bodove.

Dečić u nedјelju gostuјe u Pljevljima, ekipi Rudara, koјa u poslednjim kolima igra sve bolje.

– Pljevljaci su ušli u seriјu dobrih rezultata. Radi se o јednoј ekipi koјa posјeduјe kvalitet, koјa јako dobro igra kući, imaјu dobre mlade igrače, koјi imaјu samopouzdanje i hoće da igraјu. U poslednje vriјeme ih prate i rezultati, pa јe svakako ovo za nas јedno nezgodno gostovanje. Ali, idemo da damo maksimum i da ostvarimo pozitivan rezultat.

Dečić јe na papiru favorit, ali Peković misli drugačiјe.

– Nema favorita u današnjem fudbalu, svako svakog može da dobiјe - istakao јe Milorad Peković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:34