Milorad Peković / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
15/07/2024 u 13:23 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Peković: Rezultat nije nedostižan, moramo da budemo strpljivi

Pred fudbalerima Dečić AdmiralBeta sjutra uveče je ne(moguća) misija

Tuzani će na Gradskom stadionu u Podgorici ugostiti TNS, u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Za izabranike Milorada Pekovića nakon poraza u prvom meču od 0:3 ovaj revanš djeluje kao (ne)moguća misija, ali u taboru Tuzana vjeruju da će uspjeti da prije svega pruže bolju partiju nego prije sedam dana.

-Teško je poslije poraza od 3:0 pričati o ambicijama, ali očekivali smo više i tako smo se spremali. Moramo da zadržimo samopouzdanje, da izvučemo pouke iz te utakmice u kojoj je presudilo naše neiskustvo na evropskoj sceni. Rezultat je visok jer nismo bili podređeni. Imali smo incijativu i neke šanse, polušanse... Svjesni smo gdje smo griješili, moramo da otklonimo te nedostatke i da bolje reagujemo u nekim situacijama – kazao je na današnjoj konferenciji za novinare trener Dečića Milorad Peković.

TNS je prije sedam dana bio ubjedljiv, a Peković smagtra da taj rezultat nije nedostižan.

-Minus svakako nije nedostižan, samo moramo da vjerujemo i da damo sve da popravimo utisak, zbog nas samih, pa onda svih ostalih. Ne treba da budemo nestrpljivi i da odmah jurimo, bitno je da se u prvom poluvremenu nametnemo, da probamo da damo gol, a da ga ne primimo.

Tuzani su u prvom meču u Velsu golove primili iz identičnih situacija, a ni u ovom meču trener Peković neće moći da računa na sve igrače.

-Primili smo slične golove u Velsu, dva iz igre i jedan iz prekida. Moramo da radimo na tom postavljanju u odbrani, jer nam je napadač protivnika išao iza leđa i kažnjavao nas. Vidjeli smo da se greške skupo plaćaju i neće biti lako, jer imamo dosta problema u odbrani. Balić i Đeljaj nisu spremni ni za ovaj meč, Milić je dobio udarac i pod znakom je pitanja.

U međuvremenu Dečić je angažovao reprezentativca Žarka Tomaševića, ali zbog propisa on neće moći da igra u ovom meču.

-Svi znamo šta dobijamo sa njim i volio bih da je došao ranije. Ovoj ekipi treba njegovo iskustvo i kvalitet i sigurno će nam mnogo pomoći – konastatovao je Milorad Peković.

Sjutrašnja utakmica na stadionu pod Goricom počinje u 21 sat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 11:19