/ -
31/07/2024 u 17:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES Podgorica: Odgovornost koju tražite vodi direktno do vaših najbližih političkih saveznika

Umjesto javnih istupa bez pokrića, na odgovornost bi trebalo da pozovete direktora Sportskih objekata (kadar Pokreta za promjene), sekretara za finansije (Pokret za Podgoricu), zamjenika Rakčevića (URA) i sekretara za sport (URA) - navodi se u između ostalog u saopštenju

Nakon što su iz Pokreta za Podgoricu uputili oštre kritike na račun nadležnih ljudi u glavnom gradu zbog katastrofalnog stanja terena na stadionu pod Goricom, oglasio se i Gradski odbor Pokreta Evropa sad Podgorica.

Saopštenje prenosimo integralno:

- Uprkos nezajažljivoj potrebi da politički poentirate, iako ništa dobro za Glavni grad niste uradili, trebalo bi da vodite računa prema kome ste usmjerili svoje djelovanje, jer odgovornost koju tražite vodi direktno do vaših najbližih političkih saveznika. Podržavamo apel da uprava grada sprovede temeljnu istragu o finansiranju i održavanju stadiona, a o tome ste mogli razgovarati i tokom brojnih susreta na kojim su bili i predstavnici političkih partija sa kojima ste dogovorili rušenje vlasti i činili "blok 11".

Iako problem neće riješiti upiranje prstom u bilo koga, umjesto javnih istupa bez pokrića, na odgovornost bi trebalo da pozovete direktora Sportskih objekata (kadar Pokreta za promjene), sekretara za finansije (Pokret za Podgoricu), zamjenika Rakčevića (URA) i sekretara za sport (URA). Da vam je bilo važno da riješite problem, u pauzi od pregovora u vezi sa rušenjem vlasti, mogli ste konsultovati i predstavnike DPS-a i SD-a, a koji su godinama unazad sa pozicije vlasti ignorisali problem dotrajalosti terena.

Posebno je važno istaći i ulogu zamjenika Rakčevića, koji je sebe deligirao u Nadzorni odbor FK Budućnost, zbog čega je bilo očekivano da sa takvog mjesta učini sve da zaštiti interese i kluba i grada, te da preduprijedi ovakav fijasko.

Ipak, potreba za ličnom promocijom, a koja ga održava u trci za nosioca liste na izborima krajem septembra, omela ga je u obavljanju redovnog posla.

Imajući u vidu sve navedeno, nismo sigurni da li ste svjesni da odgovornost pred sudom javnosti tražite upravo od vaših najbližih saradnika i onih partnera sa kojima ste srušili vlast. Umjesto političkih kalkulacija kojima ste podložni, bilo bi ispravnije da ste iznijeli bar jedan konstruktivan predlog i povukli bilo koji potez kako bi se riješio problem dotrajalog terena na stadionu.

Ipak, postaje sve očiglednije da vam je od svega važnije da u svakoj prilici tražite alibi za odluku o skraćenju mandata Skupštine i za vanredne izbore u Podgorici - stoji u saopštenju Gradskog odbora Pokreta Evropa sad Podgorica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 00:29