Миодраг Радуловић / - фото: ФСЦГ
04/10/2021 u 17:51 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Гледаћете агресивну и нападачки настројену Црну Гору

Селектор се нада да ће повратак Јоветића бити лијек за неефикасност. Фокус на Гибралтару и њиховом дуплом дефанзивном блоку

Фудбалери Црне Горе су се окупили данас у Подгорици пред утакмице са Гибралтаром, 8. октобра и Норвешком, три дана касније.

Два гостовања је селектор Миодраг Радуловић окарактерисао као кључна у наставку квалификација за Свјетско првенство.

Ради се о двије тотално различите селекције, како у техничо-тактичким карактеристикама играча, приступу игри, фудбалској филозофији. Фокус је на Гибралтару, јер се ради о специфичној репрезентацији. Наступају са дуплим дефанзивним блок, играју на вјештачкој подлози, ни један противник их није лако отворио. До пред сам крај полувремена су одолијевали сваком ривалу, играју дисциплиновано, пожртвовано – казао је Радуловић.

Најтеже су унапријед добијене утакмица, а следећа је баш таква за Црну Гору.

Све стаје у овој утакмици. Видјели сте колико је група изједначена, било је доста неочекиваних резултата. Ми смо селекција са најмање осцилација у игри. Имала их је Холандија, Норвешка, Турска, ми смо били константни, ако изуземемо висок пораз од Холандије. Не смијемо помислити да ће бити лако, морамо да будемо стрпљиви, дисциплиновани, да наметнемо наш стил на тешкој подлози и освојимо три бода. Мислим да моји изабраници могу то да остваре – дода је Радуловић.

Једно од новинарских питања је гласило да је случајно или не што Гибралтар, најмлађа фудбалска нација у Европи, има представника у групној фази Лиги конференицја, док црногорски фудбал још чека на такав резултат.

Још је још један податак који нам говори да не смијемо у ни једном тренутку да их потцијенимо. За клуб који игра групну фазу Лиге конференција наступа десет репрезентативаца. Добро су вођени од стране уругвајског тренера. Одавно нисам видио да се неко са таквим мотивом и дисциплином брани при резултату 0:0 и код 0:3. Морамо бити фокусирани и дисциплиновани од првог до последњег минута – упозорио је црногорски селектор.

Неефикасност је мучила Црногорце против Летоније у прошлом колу.

Надам се да ће у следећим мечевима реализације бити на вишем нивоу. Сигурно да није пријатно када искреирате онолико шанси, када је посјед лопте убједљиво на вашој страни, када доминирате у свим сегментима фудбалске игре, а на крају то не материјализујете освајњем три бода. Међутим, надам се да ћемо са повратком Јоветића и са успоном форме Мугоше и Бећираја ријешити тај проблем. Нажалост, Ђурђевић ће због парних жутих картона прескочити овај меч – рекао је Радуловић, уз подјсећање да „црвени” имају фудбалера из везног реда и одбране који често знају да затресу мрежу ривала.

Селектор „храбрих соколова” је поручио да неће калкулисати у Гибралтару и Ослу, већ да ће у оба меча кренути са најјачим снагама.

Надам се да ће овим што се десило Савићу бити стављена тачка на наше проблеме са повредама. Ако буде тако онда ће љубитељи фудбала видјети мотивисину, агресивну и нападачки настројену Црну Гору – закључио је Миодраг Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:44