Миодраг Радуловић / - фото: ФСЦГ
06/09/2021 u 14:06 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Свим снагама на Летонце

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе најавио офанзивну формацију, са два нападача за меч квалификација за Свјестко првенство

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе, Миодраг Радуловић, најавио је ултра офанзивну поставу за меч шестог кола квалификација за Свјетско првенство против Летоније.

„Црвени” ће на стадион под Горицом истрчати у формацији 4–4–2, са капитеном Стеваном Јоветићем и Урошом Ђурђевићем у шпицу напада.

Имаћемо потпуно другачију поставка и другачији систем у односу на утакмице у Истанбулу и Ајндховену, гдје смо освајањем бода против Турске остварили при дио плана за септембарски, најтежи термин квалификација. Утакмице против репрезентација као што је Летонија се рјешевају нападом и индивидуалном класом. Зато нећу трошити ријечи колико нам Јоветићев повратак значи. Присјетите се како смо на његово мајсторство ријешили утакмицу у Риги – рекао је на конференција за медије у Кући фудбала на Старом аеродрому, Радуловић.

Осмерс на центру

Утакмицу између Црне Горе и Летоније водиће судијски тим из Њемачке.

Главни судија је Харлм Осмерс.

Помоћници су: Марк Борш и Роберт Кемптер, док је четврти судија Роберт Шреде.

У ВАР соби је Феликс Цвајер, коме ће помагати Роберт Весел.

Свјестан је кормилар „црвених” да ће и Летонци покушати да наметну свој стил игре. Фудбалери са Балтика нису познати по мајсторству, већ по, како је рекао селектор, импозантној физичкој грађи и издржљивости.

Специфична су, физички веома моћна екипа, која беспрекорно игра одбрану, сви стоје иза лопте, имају брзе нападаче и основна снага у нападу су им прекиди и дуге лопте. Иако ћемо бити лишени помоћи команданта одбране Савића, сигуран сам да ћемо моћи да им парирамо у ваздуху, јер се након суспензије у тим враћа Вујачић. У глави имамо шта су Летонци, послије два пораза у мартовском циклусу, направили у Истанбулу – постигли су три гола, узели бод Турској. Наша група је тешка, биће још изненађења, тако да морамо бити концентрисани током свих 90 минута да се једно не догоди сјутра.

На трибине само уз поштовање мјера Министарства здравља

На трибинама стадиона под Горицом ће сјутра моћи да се окупи око 3.000 навијача. Већи дио улазница је продат путем сталних требовања. Оређени контигент је пушен у слободну продају и налазиће се на билетарницама до 16 часова у понедјељак, као и у уторак од 10 сати до почетка утакмице, односно док не буде продато последње парче хартије.

Цијене улазница се крећу од два евра за Југ и Сјевер, односно осам за централне секторе на Западу.

Улазак на стадион могућ jе уз посjедовање jедног од четири документа, коjе тражи Министарство здравља за присуство спортским манифестациjама. То jе потврда о вакцинациjи, негативан ПЦР тест не стариjи од 72 сата, негативан резултат антигенског БАТ теста не стариjи од 48 сати или потврда о прележаноj ковид инфекциjи, коjа ниjе стариjа од 180 дана.

Одговор на стил игре Летонаца је само један.

Трудићемо се да лопта буде у нашим ногама, да мајсторство и квалитет наших играча дођу до изражаја.

Радуловић је потенцирао још једну предност својих изабраника.

Гледајући утакмицу са Холандијом, навијачи су се можда питали шта се дешава када сам из игре извео Вешовића, Марушића и Шћекића. Свјесно смо ротирали и одмарали поједине играче јер је фокус био на овој утакмици. Са шест нових играча ћемо бити свјежији од Летонаца и успоставићемо контролу на терену. Очекујем да доминирамо, јер нам три бода доносе оно што смо жељели, да до краја, до последњег минута будемо у игри за пласман на Свјетско првенство – закључио је Миодраг Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:52