Jubilarni 100. meč u dresu Barse Rafinja obilježio het-trikom / -FOTO: EPA
24/10/2024 u 11:08 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rafinja: Najbolje tek dolazi

Barselona pokazala da ima tim sposoban za velike stvari

Barselona je nastavila da oduševljava svojim partijama na startu sezone. Da ima veliku snagu pokazala je i protiv Bajerna kojeg je "pokerom" ispratila sa "Monžuika" i najavila da bi već u prvoj sezoni sa Hansijem Flikom na klupi mogla da napadne trofej Lige šampiona.

Flikova Barsa je izgledala moćno, a protiv Bavaraca je blistao Brazilac Rafinja koji je jubilarni 100. meč u dresu španskog velikana obilježio het-trikom. Nakon šest vezanih poraza konačno je Barselona dobila Bajern i uradila je to na impresivan način.

- Ovo je bila osveta za naše navijače, zar ne? Mi igrači gledamo drugačije, ne osvrćemo se na prošlost. Sada već razmišljamo o sledećoj utakmici. Međutim, kao navijač i ja sam veoma patio zbog tih poraza. Najbolji meč u Ligi šampiona? Mislim da najbolji mečevi u ovom takmičenju tek dolaze za mene - istakao je Rafinja.

Hansi Flik je srećan što je uspio da sruši "svoj" Bajern.

- Pobijedili smo fantastičan tim. Mečevi Barselone i Bajerna su sada tradicija. Ovo je bio meč sa dva tima sa sličnom filozofijom. Bilo je važno da pobijedimo i uspjeli smo - rekao je Flik.

Njemački stručnjak je bio impresioniran partijom Rafinje.

- Nikada u svom timu nisam imao igrača kao što je Rafinja. Uvijek daje sve od sebe, on igra srcem. Veoma je dobar, uvijek počinje presing, završava. I uvek je nasmijan - istkao je trener Barselone.

Ni Robert Levandovski nije krio sreću zbog pobjede nad Bajernom u čijem dresu se proslavio.

- Flik tačno zna šta mora da uradi. Sve ide po planu, veoma sam srećan. Pobjeda protiv Bajerna je posebna za mene. Emotivno mi je bilo drugačije nego prije dvije godine. Ostaje sve što sam osvojio sa Bajernom i kako sam igrao za ovaj klub. Međutim, morao sam na terenu sve to da zaboravim i da pokušam da dam gol - kazao je Levandovski.

Sa Jamalom, Rafinjom i Levandovskim u napadu, te izdancima iz podmlatka Barselona može da igra sa svima i da pobijedi svakog rivala.

Uvertira za "El klasiko" bila je sjajna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 11:09