Sa meča na stadionu kraj Bistrice / -FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć
13/08/2024 u 22:48 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Remi Mornara protiv Pakšija (2:2) za kraj evropske priče

Fudbaleri Mornara završili su svoju učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija

Međutim, Barani su se od svog debija na međunarodnoj sceni oprostili časno. Tim Zorana Đuraškovića je u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraop neriješeno sa Pakšijem - 2:2, što je svakako bilo nedovoljno za prolaz dalje. Poraz u prvom meču u Mađarskoj od 0:3 bio je preveliki zalogaj za Barane, ali je svakako bitno da su stigli do pobjede. Vicešampion Crne Gore bio je jedno veliko osvježenje ovog ljeta, tim koji je u svojih šest evropskih utakmica zabilježio dvije pobjede i svojim rezultatima značajno doprinio da se popravi bodovni saldo našeg klupskog fudbala.

image

Ekipa Mornara

-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć

Možda bi večerašnji meč išao nekom drugom putanjom da Barani naivno nisu u 14. minutu napravili penal. Mađarskog predstavnika je u vođstvo doveo Vindeker. Međutim, naš predstavnik je nakon toga zaigrao mnogo bolje, pokazao je karakter i stigao do preokreta. Samo četiri minuta kasnije stiglo je izjednačenje. Stevanović je sa desne strane centrirao, a ispred Darka Zorića je uklizao Lenzer i loptu poslao u sopstvenu mrežu – 1:1. Imali su Đuraškovićevi izabranici nakon toga nekoliko situacija iz kojih su mogli do vođstva, početkom drugog dijela vidjeli smo fantastičan volej Milana Vušurovića i još bolju reakciju mađarskog golmana. Ipak, u 60. minutu Mornar je drugim golom krunisao još jedno dobro izdanje. Sa desne strane je Marko Ćetković izveo korner, a Darko Zorić glavom sa peterca loptu zakucao u mrežu – 2:1.

image

Dobra igra Barana

-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć

Proradila je tada nada da Barani mogu do još jedne senzacije, međutim, Pakši je u samom finišu meča uspio da iskoristi jednu priliku, stigne do izjednačenja i plasmana u plej-of za Ligu konferencije. Balog je iskoristio asistenciju Kovača i postavio konačnih 2:2.

image

Atmosfera na tribinama

-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć

Kada se sabere kompletan učinak ovog ljeta, Barani za prikazano zaslužuju sve čestitke.

image
-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 23:08