Gradski derbi pripao Evertonu / EPA-EFE-FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN
24/04/2024 u 23:20 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šampionski snovi Liverpula ugašeni na "Gudisonu"

Fudbaleri Evertona pobijedili su Liverpul u gradskom derbiju sa 2:0 i tako obezbijedili opstanak u Premijer ligi

S druge strane, poraz za "redse" znači i kraj snova o šampionskoj tituli, iako su ove sezone na oproštaju Jirgena Klopa od klupe priželjkivali osvajanje naslova najboljeg. 

Domaćin je poveo u 27. minutu. Nakon prekida i nabačene lopte u kazneni prostor za štopera Brentvajt je uz dosta sztraće postigao gol. Konačan rezultat je postavljen u 58. minutu. Meknil je izveo korner sa lijeve strane, gađao je drugu stativu, a tamo je, pored loše postavljene odbrane Liverpula, sjajno skočio napadač Dominik Kalvert-Luin i udarcem glavom sa četiri metra matirao Alisona.

Mančester junajted se ponovo mučio na „Old Trafordu“, ali je nakon preokreta pobijedio Šefild junajted sa 4:2. „Fenjeraš“ iz Šefilda je poveo u 35. minutu preko Bogla, a izjednačio je Megvajer u 42. Gosti su ponovo stekli prednost u 50. minutu, kada je Čileanac Brereton-Dijaz matirao Onanu, da bi se Mančester ponovo vratio pogotkom Bruna Fernandeša u 61. minutu iz jedanaesterca. Ipak, u finišu meča, „crveni đavoli“ su uspjeli da stignu do preokreta i pobjede. Bruno Fernandeš je u 81. minutu doveo svoj tim u vođstvo, a četiri minuta kasnije Hojlund je postavio konačnih 4:2.

Rezultati

Vulverhemton – Bornmut 0:1 (Semenjo 37)

Kristal Palas – Njukasl 2:0 (Mateta 55, 89)

Everton – Liverpul 2:0 (Brantvajt 27, Kalvert-Levin 58)

Mančester junajted – Šefild junajted 4:2 (Mekvajer 42, Fernandes 61p, 81, Hojlund 85  – Bogle 35,Dijaz 50)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:13