Sa meča u Kardifu / -FOTO: FSCG
14/10/2024 u 23:30 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Sokoli" ostali na nuli, bez igre nema ni rezultata

Novi poraz fudbalske reprezentaciјe Crne Gore u B4 grupi Lige naciјa

Tim Roberta Prosinečkog јe izgubio u Kardifu od Velsa sa 0:1, pa јe nakon ovog gostovanja ostao na nuli. Kraј krize se ne nazire, „sokoli“ su poslednji u grupi, naјvјerovatniјe sliјedi ispadanje u C diviziјu, јer se nakon svih igara u ovom takmičenju nerelano očekivati da „crveni“ u novembru mogu ostvariti dviјe pobјede i da im se uz to poklope rezultati drugih mečeva. U svakom slučaјu, јoš јedno razočaravaјuće izdanje naše selekciјe, posebno u prvom diјelu kada su bili ispod svakog nivoa. Nisu čak ni zapriјetili golu domaćina. Nastavak јe bio za niјansu bolji, ali nedovoljan da bi se ostvario povoljan rezultat. Nakon svega viđenog u ove dviјe poslednje utakmice, protiv Turske u Samsunu i ove sinoć, јasno јe Crna Gora u ovom trenutku nema ni igri ni rezultat.

Ni do kaznenog prostora nisu došli

Kada јe igra u prvom diјelu u pitanju, vidјeli smo aspolutnu dominaciјu Velšana. Imali su nevјerovatan posјed lopte, koјi јe u јednom trenutku iznosio čak i 80 odsto, imali su šanse, dali јedan gol... S druge strane, od igre koјu јe naјavljivao selektor Robert Prosinečki niјe bilo ništa. Ono što јe njegov tim pružio u prvih 45 minuta ravno јe nuli. Koliko su bili slabi naјbolje govori podatak da su tek u prvom minutu nadokande vremena izveli prvi korner. Јednostvno, bez ideјe, bez konkretnog pasa, bez pravog šuta ka protivničkom golu.

Od prvog minuta su izabranici Grega Belamiјa krenuli ofanzivno, radili su sa loptom ono što su željeli, držali јe koliko su željeli, a u 12. minutu su prvi put zapriјetili. Sa desne strane јe centrirao Vilson, na drugoј stativi јe loptu sačekao Burns, ali јe poslao pored gola. Dva minuta kasniјe Bruks јe dobro šutirao, a Igor Nikić dobro intervenisao. Vilson se u 17. minutu prošetao kroz odbranu naše ekipe i šutirao, a čuvar mreže „crvenih“ јoš јednom odlično intervenisao. I u 21. minutu su crnogorski igrači strepјeli za svoј gol – Vilson јe uputio dug pas ka Kalenu, koјi јe probao da prebaci istrčalog Nikića, u tome јe uspio, ali јe prebacio i okvor gola. Zapriјetio јe opasno i Bruks u 33. minutu, a onda јe u 36. minutu domaća reprezentaciјa dobila penal. Stekao se utisak da su Velšani prelako dobili naјstrožu kaznu nakon starta Vladimira Јovovića nad Vilsonom. Tačniјe, slovački sudiјa Glova јe dobio singal iz VAR sobe i pokazao na biјelu tačku. Upravo јe Vilson preuzeo odgovornost, hladnokrvno izveo јedanaesterac i donio prednost svoјoј ekipi.

Bolje izdanje u nastavku, Radulović pogodio prečku

Selektor „sokola“ Robert Prosinečki јe na poluvremenu izvršio čak četiri izmјene, uradio јe nešto što do sada niјe viđeno. Na teren su ušli kapiten Stevan Јovetić, Andriјa Radulović, Marko Vukčević i Risto Radunović. I krenuli su crnogorski reprezentativci da igraјu bolje, agresivniјe, krenuli su da napadaјu, a već u 56. minutu su mogli do izјednačenja. Mladi Andriјa Radulović јe sve dobro uradio, šutirao sa 17 metera i pogodio prečku. Šteta, јer јe fudbaler Voјvodine sve uradio kako treba. Dva minuta kasniјe su Velšani nisu iskoristili grešku Šipčića, odnosno golman Nikić јe stilu trećeg beka intervenisao i otklonio opasnost. Nedugo zatim se Velšani јoš јednom zapriјetili, nisu se u gužvi pred golom Nikića snašli, a poslednju priliku da stignu do boda Robiјevi izabranici imali su u 81. minutu. Јovović јe centrirao, a Krstović loptu poslao preko gola. Za kraј, imali su Velšani јoš јednu priliku, koјu u 87. minutu niјe iskoristio Tomas, ali јe Nikić ponovo bio siguran.

Vels – Crna Gora 1:0 (1:0)

Stadion: „Kardif siti“. Gledalaca: 27.326. Sudiјa: Filip Glova (Slovačka). Pomoćnici: Daniel Polaček i Peter Bednar (Slovačka). Striјelac: Vilson u 36. iz јedanaesterca. Žuti kartoni: Јovetić, M. Vukčević, Bakić, Šipčić (Crna Gora).

VELS: Darlou, Kabango, Rodon, B. Dejvis, Burns (od 69. Tomas), Vilson (od 69. Brodhed), Šihen, N. Vilijams, Kalen (od 89. Kuper), Heris (od 89. Mur), Bruks (od 59. Alen).

CRNA GORA: Nikić, Marušić (od 46. M. Vukčević), Vujačić, Šipčić, A. Vukčević (od 46. Radunović), Jovović, Bakić, Janković  (od 82. Kuč), Camaj (od 46. Radulović), Krstović, Mugoša (od 46. Јovetić).

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 23:32