Prosinečki i njegpv stručni štab / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
01/09/2024 u 20:26 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) "Sokoli" počeli pripreme sa dosta kadrovskih problema - povrijedio se i Igor Vujačić

Sa svega nekoliko fudbalera koji su stigli na okupljanje, naša najbolja reprezentacija počela je večeras pripreme za start u Ligi nacija, odnosno mečeve sa Islandom (6. septembar) i Velsom (9. septembar)

Međutim, ni ovoga puta nije moglo da prođe bez kadrovskih problema, pa se listi povrijeđenih igrača priključio i Igor Vujačić. Kapiten Rubina iz Kazanja se povrijedio na poslednjem meču svoje ekipe napustivši teren u 36. minutu. Vujačić je doputovao u Podgoricu, obaviće snimanje, nakon čega će biti poznato da li će moći da odgovori obavezama nacionalnog tima.

-Imamo kadrovskih problema, ali ne kukamo, to je tako u sportu. Adžić je povrijeđen od ranije, Janković i Kuč takođe, Vujačić je juče zamijenjen u prvom poluvremenu i danas će odraditi preglede, pa ćemo vidjeti što će biti s njim, ali vjerovatno će i on otpasti. Nadam se da će ostali ostati zdravi. Raduje nas što je Marušić igrao drugo poluvrijeme za Lacio, Vešović je bio u timu Karabaga, ima dakle i dobrih stvari – rekao je selektor „sokola“ Robert Prosinečki na današnjem brifingu sa novinarima.

Otkako je Prosinečki došao na klupu „crvenih“, Crna Gora je igrala samo prijateljske mečeve, a duel sa Islandom u petak u Rejkjaviku biće prvi takmičarski za hrvatskog stručnjaka.  

-Kroz četiri prijateljske utakmice vidjeli smo što je dobro, a što moramo popraviti. Očekujem da u naredna dva meča napravimo dobar rezultat.

Na pitanje kakva je selekcija Islanda, da li ih je u gledao u prethodnom periodu, Prosinečki je odgovorio:

-Island je čvrsta ekipa, igra u sistemu 4-4-2, pobijedio je Englesku u prijateljskom meču. Agresivni su i dobri, naročito kad igraju kod kuće i sigurno neće biti nimalo lako. Imaju igrače u dobrim klubovima, pokazali su kvalitet i u plej-ofu za Evropsko prvenstvo, iako su eliminisani od Ukrajine. Imaju, ipak, i mane i to ćemo pokušati da iskoristimo – rekao je strateg „sokola“.

Da li će Crna Gora protiv Islanda igrati u istom sistemu kao u prijateljskim mečevima ili će te pak nešto mijenjati.

-Mislim da mi imamo ekipu koja može da igra sa svima, želimo to da pokažemo i na Islandu. Razmišljam mnogo, ali još ne znam kako ćemo izaći u Rejkjaviku, vjerovatno isto kao u prethodnim mečevima, a to je sa željom da stalno pokušavamo da igramo,

Selektor crvenih je na brifingu govorio o važnosti Lige nacija.

-Ja ne znam drugačije da igram osim do kraja i na pobjedu. Liga nacija će biti pokazatelj za ono što slijedi – kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Svaka utakmica nam je važna da se što bolje pokažemo. Poslije Islanda igraćemo sa Velsom, koji je takođe eliminisan u baražu za EURO. Sigurno su to dvije dobre reprezentacije, a Turska nas je sve iznenadila na EP gdje je igrala izvanredno. Sa Vinćencom Montelom na klupi promijenili su dosta stvari, imaju igrače u velikim klubovima. Liga nacija je u svakom slučaju interesantno takmičenje, bolje da se borimo za nešto nego da igramo prijateljske utakmice – istakao je Prosinečki.

image

Jovetić sa osmjehom došao na okupljanje

-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

Sa Stevanom nema problema

Kapiten „crvenih“ Stevan Jovetić od kraja prošle sezone nema klub. Trenirao je jedno vrijeme sa Arsenalom, sada sa ekipom Budućnosti. Međutim, Prosinečki ne vidi nikakav problem u tome što Stevan nije imao utakmica u ovom periodu.

-Sa Stevanom nema problema. Trenirao je s Arsenalom, posljednjih sedmica u Budućnosti, tako da tu ne vidim problem. Bio bi problem da pet, šest igrača nema uopšte minutažu u klubovima. Ovako manje-više svi igraju, neki čak i previše. Svi su standardni i to nas raduje, imaju takmičarski ritam – kazao je Prosinečki.

 

Eraković i Vukotić igraju standarno

Nakon svih otkaza, Prosinečki je na spisak reprezentacije uvrstio šest novih imena, a neki su čak i debitanti.

-Eraković i Ilija Vukotić igraju standardno. Vuković je konstantan u Boavisti, u jakoj portugalskoj ligi, to znači da ima kvalitet, a malo je drugačiji od drugih. Eraković se vratio poslije teške povrede i igra odlično za Omoniju. Gledao sam ga protiv Zire u pobjedi 6:0, u revanšu takođe, vidjelo se da nema problema sa povredom. To su alternative za koje smo se odlučili, takođe i Milan Vukotić iz Budućnosti je specifičan igrač i može da riješi neke utakmice, da donese nešto reprezentaciji. U svakom sučaju, imamo kvalitet, vidjećemo kako ćemo sve uklopiti. Važno je da svi ostanu zdravi.

image
-FOTO; DAN/DEJAN PANIć

 

Perišić je budućnost crnogorskog fudbala

Na spisku igrala iz domaće lige našlo se i ime Vladimira Perišića. Za mnoge je poziv upućen njemu bio iznenađenje.

- Kako kome je to iznenađenje. Pratio sam Budućnost sve vrijeme, posjeduje kvalitet, ne plaši se, zna da postigne gol... I u Evropi i u domaćem prvenstvu pokazao je da je vrlo interesantan fudbaler i predstavlja budućnost crnogorskog fudbala. Otišao je u Slaviju iz Praga, znači nijesam samo ja vidio kvalitet kod njega. Slavija je veliki klub, znači da on,,ima nešto“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 00:40