Zoran Vorotović / -FOTO: FACEBOOK
05/07/2024 u 08:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sutjeska se oprostila od Zorana Vorotovića

Nekadašnji lijevi bek Sutjeske, Budućnosti, Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Zoran Vorotović preminuo je u četvrtak 67. godini života

Od Zorana Vorotovića danas se oprostila Sutjeska, njegov matični klub.

-Napustio nas je Zoran-Zoja Vorotović, bivši fudbaler plavih. Zoja je rođen 12.08.1958. godine. Odrastao je u Glibavcu, a fudbalski "prohodao" u mlađim kategorijama našeg kluba, pod nadzorom tvorca te, i mnogih generacija Milana-Mike Zirojevića.  Nakon osvajanja titule omladinskog prvaka Jugoslavije Zoran Vorotović i Momir-Mićo Bakrač su, bez dozvole kluba, željni slave i svijetla velikog grada, pristupili ljubljanskoj Olimpiji. Sutjeska se nije htjela odreći dva fudbalska bisera koji će napraviti kasnije velike karijere, prvi će igrati u Crvenoj zvezdi, a drugi u splitskom Hajduku. Jedna od medijski izuzetno praćenih afera u jugoslovenskom fudbalu će se završiti dozvolom našeg kluba da oba pristupe prvoligaškoj Budućnosti iz Titograda. U Budućnosti će Zoja, na početku uz trenera Dragutina Spasojevića, postati jedan od najboljih lijevih bekova u Jugoslaviji, provešće devet godina i postati legenda kluba. Igrao je u Crvenoj zvezdi jednu sezonu, turskom Sarijeru tri sezone, a karijeru je završio u subotičkom Spartaku 1991. godine. Zoran Vorotović, veliki fudbaler, jedan od najljepših Crnogoraca svoga vremena, 2001. godine doživljava životnu tragediju, nakon stravičnog saobraćajnog udesa. Od tada pa do smrti, bio je skoro nepokretan, prikovan za postelju, i kako se to nažalost dešava, ostavljen i zaboravljen.

FK Sutjeska njegovoj porodici izjavljuje iskreno saučešće, a svom nekada talentovanom omladincu, koji je sa stadiona kraj Bistrice otišao u veliki svijet, šalje posljednji pozdrav i da mu duša u raju počiva! – stoji na sajtu nikšićkog kluba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jul 2024 08:33