Kramarić donio trijumf Hrvatskoj / EPA-EFE-ANTONIO BAT
12/10/2024 u 20:17 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

VAR spasio Hrvatsku

Škotska postigla gol na Maskimiru u posljednjim sekundama, ali je poništen nakon intervencije video tehnologije i ofsajda u kojem se našao Čej Adams

Hrvatska je opravdala ulogu favorita protiv Škotske (2:1) i ostvarila drugi vezani trijumf u Grupi 1 A Divizije Lige nacija, ali je imala i sreću da VAR poništi pogodak Čeja Adamsa u posljednjim sekundama, tačnije u četvrtom minutu nadoknade. Zapravo bio je to autogol Jakića, ali je napadač "suknjica" bio u ofsajdu.

Laknulo je tada svim fudbalerima Hrvatske, selektoru Zlatku Daliću, ali i domaćim navijačima na Maksimiru. Hrvatska je slavila golovima Matanovića u 36. i Kramarića u 70. minutu, dok je gol za Škotsku koja je povela bio fjelo Kristija u 33. A ne bi bilo nezasluženo da je Škotska uzela bod, budući da je Adams u 90. minutu imao dobru priliku, ali je njegov udarac završio tik pored stative.

U C diviziji (Grupa 3), Bugarska i Luksemburg su remizirali bez golova u Plovdivu (0:0), dok je Kosovo u okviru Grupe 2 u Kaunasu savladalo Litvaniju sa 2:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. oktobar 2024 20:18