Biće zanimljivo u Humskoj / Foto: EPA/ANDREJ CUKIC
23/09/2024 u 10:53 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vječiti derbi 174. put: Partizan napada Crvenu zvezdu

Najveća svetkovina srpskog fudbala, vječiti derbi između Partizana i Crvene zvezde biće odigran večeras u Humskoj

Rivalstvo dva kluba koje traje 79 godina večeras će donijeti 174. međusobni okršaj, koji u povoljnijoj situaciji čeka Crvena zvezda.

Crno-beli nisu startovali kako su očekivali, elimisani su iz sva tri evropska takmičenja, a ni u prvenstvu im ne cvjetaju ruže. Međutim, kada se igra derbi to ne mora ništa da znači, jer je motiv kod svih igrača mnogo veći i to je svakako jedan od aduta Partizana uoči večerašnjeg duela.

-Raduje me ono što sam vidio na treningu prethodnih dana. To mi daje samopouzdanje da ćemo danas pružiti partiju koja je na nivou dresa Partizana. To je veliki dan, ne treba preveliki motiv. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu na svom terenu -  rekao je kapiten Partizana Aleksandar Jovanović. 

Crvena zvezda nije pobijedila u Humskoj od 2016. godine. 
-Pritisak postoji pred svaki meč. Što se tiče tih stvari, ja se ne obazirem na to. Možemo da pričamo na kraju moje karijere, kad budem podvukao crtu. Idemo da igramo protiv tima koji je konkurent za titulu. Znamo da su to dva najveća favorita, bez obzira što se Partizan nalazi u ovakvoj situaciji. Oni su u fazi traženja, a mi treba da budemo fokusirani na ono što treba da uradimo. Mi smo takođe enigma, a sve ostalo je u domenu neke statistike i nema opterećenja - kazao je Vladan Milojević, šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Večerašnji meč u Humskoj počinje u 19 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 10:53