Dušan Vlahović blistao u Lajpcigu / -FOTO: EPA
03/10/2024 u 10:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlahović: Bila je to fantastična utakmica

Srpski napadač konačno proradio i bio junak Juventusa u pobjedi nad Lajpcigom

Bio je kritikovan Dušan Vlahović u posljednje vrijeme u italijanskim medijima, ali konačno je srpski reprezentativac proradio i pokazao da se radi o jednom od najboljih svjetskih napadača. Nakon dva vezana gola u minulom kolu protiv Đenove dvostruki strikejac je bio i u protiv Lajpciga na "Red Bul areni" i najzaslužniji za drugi trijumf Juventusa u Ligi šampiona (3:2). Trijumf koji još više dobija na značaju ako se ima u vidu da je ostvaren sa igračem manje, zbog isključenja golmana De Gregorija sa igračem manje na pola sata do kraja meča, te da je Lajpcig imao vođstvo (2:1). 

– Tako sam srećan, posebno zbog tima i onoga što smo uradili. Igrali smo sa 10 igrača skoro 45 minuta. Dokazali smo da smo tim. Borili smo se zajedno, kako je trener htio, i nastavili da igramo presing. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Bila je to fantastična utakmica i uz malo sreće smo je dobili. Nadamo se da ćemo ovako nastaviti – rekao je Vlahović za "Amazon Prime Video".

Na kraju, srpski as je iskoristio priliku da se izvini zbog proslave gola na meču protiv Đenove, koja je nekoliko dana ranije razljutila mnoge u Italiji.

– Ne padam u depresiju kad ne postignem gol, znam kada griješim i priznajem svoje greške. Prije neki dan sam pogriješio zbog načina na koji sam proslavio gol i moram da promijenim te stvari. Treba da radim kao vrhunski igrači. Kada postigneš gol, lakše je, stičeš više samopouzdanja i sve ti bolje ide – podvukao je Vlahović.

Vlahović je poslao i poruku poslao legendarnom Luki Toniju, koji je duel pratio u društvu Klaudija Markizija i Fernanda Ljorentea.

- Ovo je tvoja zasluga. Upoznali smo se prošle nedjelje i od tada sam postigao dva puta po dva gola. Moraćeš da dolaziš ćešće - istakao je Vlahović.

Nakon kritika, Vlahović je nakon partije i majstorskig golova u Lajpcigu u svim italijanskim medijima zaslužio pohvale i visoke ocjene. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 10:23