Фудбалери Србије / - фото: FACEBOOK/FSS
12/10/2021 u 23:00 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влаховић погурао Србију ка Катару

Орлови побједом над Азербејџаном осигурали бараж за мундијал, побједника А групе ће одлучивати меч са Португалом у Лисабону у последњем колу

Фудбалска репрезентациjа Србиjе побjедом против Азербеjџана на стадиону „Раjко Митић” 3:1 обезбиједила jе мјесто у баражу за одлазак на Свјетско првенство 2022. у Катару. Двоструки стријлац био jе Душан Влаховић.

Селекциjа Португала jе пред своjим навиjачима декласирала Луксембург са 5:0.
Селекциjа Драгана Стоjковића Пиксиjа задржала jе прво место са 17 бодова, jедан мање, али и меч мање, има Португал, коjи ће 11. новембра гостовати Републици Ирскоj у Даблину.

Орлови квалификациони циклус завршаваjу 14. новембра дуелом са Португалом у Лисабону и уколико Кристиjано Роналдо и другови славе или одиграjу неријешено на Острву, биће им неопходан триjумф за прво мјесто и директан пласман на Мондиjал.

Србиjе jе доминирала, могла jе до врха да напуни мрежу гостиjу, али на голу Азербеjџана блистао jе невјероватни Шахрудин Магомедалиjев.

Орлови су имали чак 22 удараца ка голу ривала, осам у оквир, док су Азери из jединог ударац у оквир гола постигли погодак.

Домаћа селекциjа jе послије три шансе и двије погођене стативе и нереализоване прилике за госте, повела у 30. минуту поготком Душана Влаховића из jеданаестерца. Наjстрожоj казни претходио jе прекршаj управо над младим нападачем Фиорентине, коjи jе преузео одговорност и сигурним ударцем донио предност свом тиму.

Наставила jе Стоjковићева екипа да напада, чак jе постигла и други погодак коjи jе поништен због офсаjда, али на одмор jе отишла са резултатом 1:1. Поигравање Предрага Раjковића jе у другом минуту надокнаде искористио Емин Махмудов и погодио празну мрежу.

Сергеj Милинковић-Савић jе у 52. минуту погодио пречку, а само неколико тренутака касниjе Влаховић jе по други пут матирао голмана Азербеjџана. Снажни фудбалер jе био на правом мјесту послије снажног ударца Дарка Лазовића и одбране Магомедалиjева и из непосредне близине постигао jе четврти погодак у седмом мечу квалификациjа.

Домаћи тим jе наставио са нападима, било jе неколико добрих шанси, али камен са срца навиjачима Србиjе пао jе у 83. минуту када jе резервиста Душан Тадић са бијеле тачке поставио коначних 3:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 01:33