Вукотић док је наступао за младу репрезентацију Црне Горе / - фото: ФСЦГ
10/11/2021 u 14:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вукотић: Феноменалан је осјећај бити у „А” репрезентацији

Дебитант међу „соколовима” поручује да ова селекција има свијетлу будућности

Фудбалери Црне Горе се увелико припремају за претпоследњи меч у квалификацијама за Свјетско првенство против Холандије.

Ново лице на припремама „соколова” је Илија Вукотић.

Феноменалан осjећаj, ту сам са играчима коjи су годинама „А” репрезентативци и фантастично jе диjелити свлачионицу с њима. Даћу све од себе да им помогнем у остваривању добрих резултата – рекао је Вукотић представницима медија на брифингу.

Фудбалер Бенфике на позајмици у Боависти поручује да ће знати да искористи шансу коју му укаже селектор „црвених” Миодраг Радуловић.

Не осjећам притисак, можда само малу дозу jер сам нови међу ,,А” репрезентативцима. Научио сам како да се борим с тим и неће бити проблема. Што се тиче тога да ли ћу бити у саставу за меч, све jе на селектору, он одлучуjе ко ће играти. Моjе jе да добро радим и надам се да ћу добити прилику – рекао је Вукотић, који је прошао млађе селекције Фудбалског савеза Црне Горе.

„Храбри соколови” су изгубили све шансе да „одлете” ка Катару. Без обзира на све, обавеза сваког репрезентативца је да пружи максимум у националном тиму.

То jе основно о чему морамо да размишљамо. Мислимо само на Холандиjу. Чека нас тежак меч против озбиљног противника. Мислим да можемо да остваримо резултат коjи би био значаjан за Црну Гору, али морамо бити, прије свега, психолошки спремни за тај велики меч. Видјели сте у Ајндховену да Холанђани користе и најмање грешке противника – сматра Вукотић да његови саиграчи нису заслужили да изгубе са 0:4 у првом одмјеравању снага са „орањем”.

Фудбалер Боависте сматра да црногорска репрезентација има свијетлу будућност.

Мислим да имамо будућност, али сваки дан морамо да радимо више, да константно напредуjемо, да бисмо достигли ниво селекциjа коjе су испред нас. Само уз такав рад можемо да се надамо добрим резултатима. Имали смо и у овим квалификациjама добрих издања, али ово jе jедна од jачих група, а ми смо дошли из четвртог шешира. Идемо корак по корак и надамо се добром резултату у будућности – поручује Вукотић.

Прелазак из Бенфике у Боависту испоставио се као прави потез за новопеченог црногорског репрезентативца.

Четири године сам у Португалу, са Бенфиком сам љетос продужио уговор, а онда отишао на позаjмицу у Боависту. Тренер Жоао Педро Соуза ме дуго пратио и желио да дођем, тако да сам урадио све што jе требало да пређем у клуб из Порта, што сматрам искораком у каријери, jер jе Примеира лига праћено такмичење и много ће ми значити за стицање искуства и развоj – закључио је Илија Вукотић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:57