Детаљ са меча са Шведском / - фото: ФСЦГ
11/10/2021 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вукотић: Избјећи тучу са Ирцима

Млада фудбалска репрезентација у уторак наставља квалификације за Европско првенство

Млада фудбалска репрезентациjа Црне Горе у уторак од 17.30 часова дочекуjе Републику Ирску у шестом колу квалификациjа за Европско првенство.

Иза „соколова” су три везана пораза од наjjачих екипа у групи Ф, Италиjе и Шведске, у коjима су изабраници Миодрага Вукотића заслужили више, по приказаноj игри.

Поготово се то односи на утакмице са Шведском, у коjима су Никола Крстовић и остали стварали, али не и користили веома добре прилике за гол.

Ирска jе квалитетна репрезентациjа, већина играча наступа у енглеском Чемпионшипу. Физички су веома jаки и не би ваљало да уђемо у ,,тучу” са њима. Од играча желим да играjу брзо, атрактивно и са брзом трансформациjом, да кроз такву игру тражимо шансу да угрозимо гол противника. Надам се да ће и срећа бити на нашоj страни. Волио бих да први дамо гол, да видим како ћемо да реагуjемо у тоj ситуациjи – казао jе Вукотић.

„Црвенима” jе у претходним мечевима недостаjао континуитет, да током свих 90 минута одржаваjу жељени ниво игре.

Не могу бити незадовољан приказаним у два дуела са Шведском и мечу са Италијом. Изостали су резултати, али у тим мечевима нисмо били подређени. Нисмо се само бранили, жељели смо да се надигравамо. Нажалост, недостаjало jе концентрациjе у завршници да искористимо шансе, али и концентрациjе у одбрани, када су нам се дешавале грешке – обjаснио jе Вукотић.

Прво полувриjеме утакмице са Шведском у Хелсингборгу може бити рецепт за игру Црне Горе.

У Шведску ниjесмо пошли да се бранимо, већ смо изашли у гарду, иза лопте, да након освоjене лопте тражимо шансу. Направили смо пет или шест ситуациjа, послиjе коjих jе лопта морала да уђе у гол. Да смо постигли гол, вjероватно би било лакше играти. Међутим, када против екипе у коjоj наступаjу играчи као што jе Еланга из Манчестер jунаjтеда, не искористите своjе шансе, онда то не може да се претвори у нешто што сте планирали – истакао jе селектор У-21 репрезентациjе за сајт ФСЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 07:49