Nikola Vuković je u Tivtu bio meč viner / -FOTO: FSCG
26/04/2024 u 15:44 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković pred derbi sa Dečićem: Idemo na pobjedu

Devetnaestogodišnji desni bek Barana optimista pred sjutrašnji okršaj sa liderom na "Topolici"

Fudbalska groznica vlada u gradu pod Rumijom. Mornar je prošle godine vodio grčevitu borbu za opstanak, a sada je u situaciji da se bori za istorijski izlazak u Evropu, pa čak i da napadne titulu.

Pobjedom nad Arsenalom u prošlom kolu Barani su napravili odličnu uvertiru za derbi protiv lidera Dečića, a junak trijumfa u Tivtu bio je 19-godišnji desni bek Nikola Vuković koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Budućnosti. I iskoristio šansu na pravi način - u Tivtu je bio režiser (strijelac i asitent) važnog trijumfa Barana, koji bi u slučaju trijumfa protiv Dečića lideru prišli na tri boda zaostatka.

- Osvojili smo veoma tri bitna boda u Tivtu i sa mnogo samopouzdanja čekamo derbi protiv Dečića. Svjesni smo značaja utakmice, svjesni smo da bi pobjedom napravili veliki korak ka Evropi, a u posljednja četiri kola bi se zakuvala i borba za titulu - kazao je ovog proljeća jedan od najboljih desnih bekova u "Meridian" 1. CFL, Nikola Vuković.

image

Odlične partije Vukovića ovog proljeća

-FOTO: FSCG

Dečić je lider, ali u taboru Mornara vlada optimizam. Posljednji duel protiv Tuzana izabranici Zorana Đuraškovića riješili su u svoju korist (1:0) kao gosti na "DG areni".

- Ove sezone smo već dobili Dečić. Znamo da imaju kvalitetan sastav, ali mi idemo na pobjedu. Vjerujem da će nam i publika koja će, siguran sam, doći u velikom broju na "Topolicu" biti vjetar u leđa - istakao je Vuković.

Nakon dobrih partija ovog proljeća, izvjesno je, za usluge mladog reprezentativca Crne Gore biće interesovanja kako domaćih, tako i inostranih klubova.

- Sada sam fokusiran samo na završnicu sezone. Dolaskom u Mornar napravio sam pravi potez, a sa mojim saigračima trudiću se da odigram najbolje što mogu i pomognem klubu da ostvari istorijski plasman u Evropu. U junu postajem slobodan igrač, pa ćemo vidjeti šta je najbolje za mene - poručio je Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:40