Каратисти Црне Горе / - Фото: КСЦГ.ме
22/07/2021 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Каратисти очекују медаље на Европском шампионату

Карате репрезентациjа Црне Горе у борбама има квалитетан састав и са правом очекуjе медаље и на Европском првенству за кадете, jуниоре и млађе сениоре у Финскоj, казао jе селектор млађих сениора Слободан Влаховић

Шампионат jе на програму од 18. до 23. августа у финском Тампереу.

Влаховић jе казао да су на припремама такмичари показали добру форму и квалитет, коjи обећава успjешан наступ и осваjање медалjа на шампионату.

- Морам нагласити да имамо изузетно квалитетан састав за шампионат у Тампереу и са пуним правом можемо очекивати наставак континуитета осваjанjа медалjа са европских првенстава - казао jе Влаходић агенциjи МИНА.

Он jе наjавио и припремни период за сениорски шампионат свиjета.

- Послиjе сjаjног резултата у Поречу имамо позиве од векиких карате сила, као што су Шпаниjа и Украjина да заjедно спроведемо тренажни циклус до првенства Европе. Свакако нас очекуjе велики посао у наредном периоду, а сигуран сам да ће и млађе категориjе и сениорска репрезентациjа поново успjети да обрадуjе лjубителjе каратеа у Црноj Гори - рекао jе Влаховић.

Селектор млађих сениорки у борбама, Жарко Раковић казао jе да jе на тренинзима радио са Милицом Jекнић, Саром Раковић и Миленом Jовановић.

- Милена Jовановић од коjе се наjвише очекуjе у моjоj селекциjи има пехове и константно вуче неке ситне повреде и прехладе. Надам се да су ти дани за нама и да ће бронзана кадетског првенства свиjета и jуниорска вицепрвакинjа Европе бити спремна за шампионат у Финскоj. Милица и Сара су jош младе и то ће бити jедно велико искуство за нjих -  рекао jе Раковић.

Селектор кадеткинjа и jуниорки, Радослав Вукићевић

казао jе да jе задоволjан приказаном формом такмичарки.

- Види се да су у своjим клубовима озбилjно тренирале. На првенству Европе очекуjем jедну од медаља, поготово у кадетакоj конкуренциjи - казао jе Вукићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:57