Зоран Николић / -Фото: АБА лига
01/04/2022 u 19:29 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

АБА лига: Будућност Воли против Крке нема право на грешку

"Плави" морају да славе да би задржали треће мјесто. Меч се игра у суботу од 17 сати

Будућност Воли је у не баш сјајној атмосфери отпутовала за Новом Место на важан дуел против Крке.

"Плави" су у сриједу вече приказали лошу игру и поражени су од Бурга, чиме су изгубили предност домаћег терена у елиминационој фази Евриокупа. На све то се надовезала и тешка повреда Вилија Рида.

Сада морају да се издигну изнад свих проблема, одиграју добар меч у дворани "Леона Штукеља" и упишу два нова бода.

Побједа је обавеза, јер у случају неповољног исхода, доведено би било и треће мјесто на крају лигашког дијела. Дакле, Подгоричани немајуј права на кикс, а од чека су саткани показаће данашњи дуел.

Посљедњих година Будућност Воли није имала баш пуно успјеха против Крке. У посљедња три меча само смо jедном славили, претходне сезоне, у Новом Месту (убjедљивих 70:90).

У првом диjелу ове сезоне имали смо своjе наjболjе поентерско изданjе у АБА лиги, баш против Крке и славили смо 110:64. Крка jе на ивици испаданjа из АБА лиге, и буквално им треба скоро свака побjеда до краjа да би пробали да стигну екипу Сплита.

-У посљедње три године Будућност Воли jе изгубила два пута у Новом Месту, и то мора да буде знак да се утакмици приступи максимално озбиљно. Они имаjу доста играча коjи умиjу да играjу, ако им се дозволи да играjу у свом ритму и на начин на коjи им одговара. Имаjу нападачку хиjерархиjу, знамо ко су наjвеће приjетње и морамо да покушамо да помjеримо тежиште њихове игре у нападу - рекао је Александар Џикић, тренер "плавих".

Отежавајућа околност за "плаве" је и чињеница да Крка мора да добије меч. У случају пораза, преселила би се у АБА 2 лигу.

Претходне и ове сезоне главни играч екипе, и неко ко кад уђе у сериjу зна да направи проблем свакоj екипи, jе Рок Стипчевић.

Он ове сезоне у просjеку убацуjе 15,8 поена по мечу, а одличан jе и крилни играч Томас Адонис коjи у просjеку убацуjе по 13 поена.

Њих двоjица су главна офанзивна опасност, а не треба заборавити ни Миху Лапорника, коjи поред тога што може да направи проблем у нападу, наjбољи jе крадљивац код "фармацеута".

-Очекуjе нас тежак меч. Крка jе посљедња на табели, труди се да избjегне испадање, па неће бити лако играти таj меч. Претходних сезона смо имали проблеме са нjима у Новом Месту, тако да знамо да неће бити лако. Трудимо се да изађемо из лошег ритма. Даћемо максимум да опет уђемо у побjеднички низ - истакао је центар Зоран Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:54