Никола Павлићевић / -Фото: АБА лига
13/03/2022 u 16:07 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АБА ЛИГА: СЦ Дерби гостује Црвеној звезди

Меч се игра у понедјељак од 18 сати у Београду

Кошаркаши СЦ Дербија су одавно испунили сва очекивања од премиjерне сезоне у АБА лиги. Још прије неколико кола пребринули су све бриге око опстанка, тако да финиш могу да доиграју за своју душу и да још мало поправе ионако сјајан утисак. Имају чак и шанси, које су истина теоретске, да освоје шесто мјесто и пласирају се у плеј-оф.

Од томе се сада не размишља већ да покушају до краја да упишу још који тријумф, па ако се избори доигравање биће то шлаг на торти за ову сезону, а ако не, нико неће туговати. Прву прилику да покажу да досадашњи резултати нису случајни, "студентима" се пружа вечерас, када гостују лидеру и актуелном шампиону Црвеној звезди.

-Чека нас тежак меч против квалитетне, агресивне, брзе екипе коjа конкурише за Топ 8 у Евролиги. То довољно говори о каквоj се екипи ради. Када смо ми у питању можемо одиграти утакмицу опуштено, веома мотивисани jер играмо против евролигашке екипе. Желимо да пружимо максимум коjи можемо у овом тренутку и надам се да ћемо енергетски одговорити противницима. Радуjемо се утакмици коjа нас очекуjе - истакао је Андреј Жакељ, тренер СЦ Дербија

У Београду, нема никакве пресиjе, нема императива побjеде. Игра се у дворану гдjе су ове сезоне падали и Реал Мадрид, Баскониjа, Макаби, Фенербахче... Зато "студенти" у меч улазе растерећено са жељом да пруже максимум и да покушају да намуче фаворита.

Играчи СЦ Дербија иду у Београд након што су добили ФМП и на крилима те побjеде улазе у окршај без пресиjе, али ни биjеле заставе...

-Очекуjе нас веома тешка утакмица против изузетно jаког противника. Ово jе утакмица коjу можемо одиграти растерећено jер су они апослутни фаворити. Наравно, то не значи да нећемо дати наш максимум И покушати да изненадимо фаворита. И у првом мечу против Звезде смо имали добрих момената али недовољно да направимо болjи резултат. Сада растерећни, без императива и било какве пресиjе можемо одиграти добар меч - објаснио је искусни организатор игре Никола Павлићевић.

У првом одмјеравању снага у "Морачи", Црвена звезда је убједљиво славила (99:67).

Меч у дворани "Александар Николић" игра се у понедјељак од 18 сати, а правду ће дијелити Урош Николић (Србија), Крунослав Пеић (Хрватска) и Гордан Терлевић (Хрватска).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 03:54