Игор Дробњак / - фото: КК Будућност
30/10/2021 u 10:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бекове Будућности не опушта Морнарових 0-5 у АБА лиги

Поповић: Незгодна су екипа, везали су двије побједе у ФИБА Европа купу. Дробњак: Доћи ће максимално фокусирани,са жељом да се боре до краја. Морамо одговорити на њихову енергију

Кошаркаши Будућности и Морнара први дерби у сезони дочекују у различитом расположењу.

„Плави” имају само пораз од Црвене звезде и шест побједа, рачунајући оба фронта.

Са друге стране, Барани још не знају за побједу  АБА лиги, па се императив побједе Подгоричанима намеће сам од себе у шестом колу регионалног такмичења.

Увиjек jе тешко играти црногорски дерби, који нам долази након велике побједе над Валенсијом у Еврокупу. Морнар jе незгодна екипа, без побjеде су у АБА лиги, али су у ФИБА Европа купу везали двиjе побjеде. Морамо бити концентрисани и играти на високом нивоу 40 минута како бисмо дошли до побjеде – поручио је Петар Поповић.

Сатница

Субота: Игокеа – Цедевита Олимпија (17), Борац – Партизан (19), Крка – СЦ Дебри (21); недјеља: ФМП – Задар (12), Будућност – Морнар (17), Сплит – Цибона (19); понедјељак: Црвена звезда – Мега (18).

Пласман: Партизан 5-0, Црвена звезда 4-1, Будућност 4-1, ФМП 4-1, Игокеа 3-2, Цибона 3-2, СЦ Дерби 3-2, Цедевита Олимпија 2-3, Мега 2-3, Борац 2-3, Крка 2-3, Задар 1-4, Морнар 0-5, Сплит 0-5.

Резултати Морнара неће изазвати опуштање код изабраника Александар Џикића, потврђује млади Игор Дробњак.

Иако су на скору 0-5 у АБА лиги, то ниjе прави приказ квалитета Морнара. Доћи ће максимално фокусирани, са жељом да се боре до краjа. Треба да одговоримо на њихову енергиjу и мислим да можемо да побиjедимо – рекао је Дробњак.

Будућност је у сриједу бацила на плећа једног од фаворита Еврокупа, Валенсију.

Дробњак поручује да то није максимум његових саиграча.

– Из меча у меч дижемо форму, има jош простора за напредак. Правимо много грешака, коjе треба да смањимо. Сматрам да је и то, осим парирања Морнару на енергетском плану, кључ побједе за недјељу – додао је Дробњак.

Утакмица између Будућности и Морнара игра се у недјељу од 17 часова у дворани СЦ „Морача”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:21