Povratak u klupsku košarku / -FOTO: KK PODGORICA BEMAKS
09/10/2024 u 10:49 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Boško Radović debituje na klupi Podgorice u nedjelju na Cetinju

Selektora crnogorske reprezentacije raduje rad sa mladim igračima

Novi trener košarkaša Podgorice Bemaks, selektor crnogorske reprezentacije Boško Radović će već u nedjelju imati priliku da debituje na klupi svog tima na Cetinju protiv Lovćena.

-Sve se desilo prilično neočekivano. Prije par dana dobio sam poziv ljudi iz Košarkaškog kluba Podgorica Bemaks, nakon smjene mog kolege i prijatelja Dragana Radovića, da dođem i da pomognem, ali poslije dva dana došli smo do dogovora da, ipak, ostanem i preuzmem ekipu. Na taj način ovo je moj povratak u klupsku košarku nakon šest – sedam godina, tokom kojih sam bio vezan za reprezentativne selekcije. Ovo je drugi momenat, nešto što je meni i trebalo, jer sam još mlad za penziju, odnosno da tokom godine nemam posla. Zahvaljujem se ljudima iz kluba na povjerenju – kazao je za klupski sajt Boško Radović.

Podgorica Bemaks u pauzi između dvije sezone doživjela je dosta promjena u igračkom kadru, a nikad mlađi tim želi da u novoj sezoni pokaže svoje vrijednosti…

-Ovo je veliki izazov. Podgorica ima mladu ekipu, koja igra dva takmičenja, odnosno nastupa u domaćoj ligi i ABA 2 ligi. Ima dosta juniorskih i mladih reprezentativaca, tako da me raduje da ću raditi sa mladim igračima – dodao je Radović.

Podgorica je na startu NLB ABA 2 lige poražena od Džokera, a zatim je izgubila i od Kotora na premijeri u Prvoj A MCKL. U nedjelju Radović debituje u meču protiv Lovćena, a zatim Podgoricu Bemaks čeka i duel u ABA 2 ligi protiv Pelistera.

-Čeka nas naporan rad da bi došli do željenih rezultata koje je klub zacrtao. Crnogorska liga ove sezone broji 14 klubova, što znači naporna i dugačka sezona. Osim toga, imamo ABA 2 ligu u drugačijem formatu nego prethodnih godina, jer imamo na početku grupe i iz grupe dva tima prolaze dalje. Čeka nas prvo u nedjelju gostovanje Lovćenu, a onda već u utorak meč protiv Pelistera, koji može da odredi naš dalji tok u ABA 2 ligi, tako da moramo dobro da se pripremimo narednih sedam dana, prvo za Lovćen, a onda i za taj duel protiv Pelistera – podvukao je Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 10:50