Andrej Žakelj / -FOTO; ABA LIGA/DRAGANA STJEPANOVIC
24/09/2024 u 09:42 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli gost Bešiktaša, Žakelj: Nadam se pozitivnom rezultatu

Meč u Turskoj igra se u srijedu od 19 sati

Novu sezonu na evropskoj sceni, košarkaši Budućnost Volija otvaraju u Istanbulu, gostuju ekipi Bešiktaša. Nakon sjajnog početka ABA lige I ubjedljive pobjede protiv Mornara, sa još više samopouzdanja čekaju duelu u Turskoj.

“Plavi” su imali brojne okršaje sa turskim klubovima kroz razna evropska takmičenja I zabilježila samo dvije pobjede na gostovanju. Prva pobjeda desila se u prošlom vijeku, kada su u sezoni 1998/99. godine u četvrtfinalu tadašnjeg Saporta kupa iznenađujuće slavili protiv tada izuzetno jakog Tofaša rezultatom 64:82. Druga pobjeda stigla je u sezoni 2021/22 na gostovanju Bursasporu. Zanimljiv podatak je da je "zeleno-bijele" sa klupe tada predvodio sadašnji trener Bešiktaša, Dušan Alimpijević.

- Nama je drago da smo došli do situacije da smo svi zdravi u prvom kolu. To je nešto pozitivno i moramo da pristupimo utakmici pozitivno. Imamo iza sebe period koji je bio dosta dobar, ali sada sve počinje od nule. Sada se broji.  Tim Bešiktaša znamo. Vrlo jak tim, dobri individualci igraju brzu i agresivnu košarku, tako da svakako nas očekuje "vruć teren", čvrsta ekipa koja zna zadatke, zna da napada protivnika. Mi ćemo da se pripemimo i mi znamo njihove mane i probaćemo to da iskoristimo. Ja se nadam pozitivnom rezultatu - optimista je trener Andrej Žakelj.

Bešiktaš je bio hit prošlogodišnjeg izdanja Evrokupa. Sa skorom od devet pobjeda i devet poraza, ekipa iz Istanbula uhvatila je posljednji voz za doigravanje, krenuvši sa šeste pozicije.

Međutim, tada je uslijedila "labudova pjesma crnih orlova". Prvo je pao aktuelni šampion, ekipa Gran Kanarije, u utakmici "pobjednik nosi sve", kada je turski tim slavio na Kanarskim ostrvima 80:78.

Nakon toga, savladali su favorizovani Hapoel, a potom zakazali polufinalni duel s ekipom Burga. Izgubili su prvi meč, slavili u revanšu kod kuće, ali nisu imali dovoljno snage, pa je u odlučujućoj utakmici Burg zakazao francusko finale s Parizom. I u turskoj Superligi Bešiktaš je imao sjajnu sezonu. Na kraju regularnog dijela, zauzeli su treće mjesto, iza favorizovanih evroligaša Efesa i Fenerbahčea. U plej-ofu su lako pobijedili Manisu s 2:0 u seriji, ali je gradski rival Fenerbahče u polufinalu ipak bio prejak protivnik.

- Odigrali smo odlično kao tim u Baru. Bili smo dobri u odbrani. Prva četvrtina je bila malo neizvjesna, vjerovatno zbog treme jer je bila prva utakmica. Sve u svemu, mislim da smo svi dali svoj doprinos i odigrali kao jedno. Ako budemo igrali na isti način kao u Baru, ne vidim razlog da rezultat bude drugačiji protiv Bešiktaša. Treba samo da izađemo spremni, igramo dobru odbranu, kontrolišemo skok i mislim da ćemo doći do pobjede - istakao je Džuvan Morgan.

Meč se igra u srijedu od 19 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 09:45