фото: Милован Нововић / - фото: Милован Нововић
20/01/2022 u 10:02 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цетињани заслужено у завршницу

Ловћен је након доста мука славио против домаћег Јединства (68:78 (13:19 23:13 11:24 21:22).

Након синоћ одигране утакмице четвртфинала Купа Црне Горе за кошаркаше, у бјелопољском ,,Никољцу'' познат је и четврти учесник завршнице овог такмичења. Ловћен је након доста мука славио против домаћег Јединства (68:78 (13:19 23:13 11:24 21:22). Бјелопољци, тако након славља у предходним сусретима у Купу, кад су савладали Ибар и Сутјеску нијесу наставили са успјешним играма. И поред тога шеф струке Јединства Душан Дубљевић одаје признање својим пуленима на ономе што су приказали против како каже фаворизованих Цетињана.

- Потпуно заслужена побједа Ловћена и поред тога што смо пружили жесток отпор. Ми смо у предходном периоду тренирали жестоко, иако са само девет играча, с обзиром да је капитен Данило Драшковић био одсустан због короне. И поред чињенице да смо одиграли лошије него што смо могли, изгубили смо од фаворита.

-Т ешко је нама да против екипе која је реално јача по квалитету, али и физичком смкислу дозволимо два просто пистимо их да дођу до дванаест разлике вишка а онда да се враћамо у егал.Енергетски на крају то нијесмо успјели да испратимо. Цетињани су добро чували нашег најбољег играча Ненада Вуковића, који је потпуно погрешно одиграо прво полувријеме. На другој страни гостујући центри су били снагом и висином доминантни. Поготово Ален Хаџибеговић којег никако нијесмо успијевали да зауставимо - поручио је он.

image

фото: Милован Нововић

- фото: Милован Нововић

Дубљевић додаје да су дали све од себе, играли најбоље што су у овом тренутку могли. Лијепо је било да смо побиједили и пласирали се у завршницу, јер би то била награда за наш читав рад који смо почели још 15. августа, који је био одличан-каже он.

- Окрећемо се првенственим утакмицама и првој наредној против Миленијума и серији сусрета на домаћем паркету, гдје треба да оправдамо и потврдимо раније побједе против истих противникана њиховим теренима. Неће битти то нимало лако. Миленијум се грчевито бори за опстанак а имају и појачања. Чека нас тежак меч, али сам убијеђен да ћемо одиграти добро и имати мање празних минута  казао је Дубљевић.

На другој страни кормилар Цетињана Петар Јовановић био је задовољан побједом.

- Утакмице против Јединства у ,,Никоцу'' су за нас, али и све екипе, увијек тешко гостовање. Остварити овдје побједу увијек је тешко. Нама је то пошло за рауком, јер смо изгарали од првог секунда до краја. Била је ово сасвим сигурно наша заслужена побједа. Остварили смо примарни циљ да се нађемо опет у завршници Купа, и зато сам задовољан. У завршницу идемо као сваке године да релаксирано одиграмо, свјесни снаге и квалитета Будућности и Морнара. Очекивати нешто више је илузорно. Идемо да играмо растерећено па шта направимо - закључио је Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:06