22/08/2024 u 07:45 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crna Gora serijom 31:0 razbila i Mozambik i čekirala vizu za polufinale

Novo sjajno izdanje izabranica Jelene Šekrović u Meksiku

Crnogorske košarkašice igraće u polufinalu pretkvalifikacionog turnira za Mundobasket u Meksiku.

Izabranice Jelene Škerović nakon ubjedljive pobjede na premijeri protiv Novog Zelanda savladale su i Mozambik 74:52 pa će u posljednjem kolu grupe B protiv Meksika igrati za prvo mjesto.

Crna Gora je konstantno imala prednost, ali je Mozambik u prvih četiri minuta druge dionice napravio seriju 9:0 i prišao na 20:19. Ali, Mafanela je pogodila na 5.51 prije kraja prvog poluvremena, a Mozambik je nakon toga prvi koš dao preko Ciziane na 3.47 prije kraja treće dionice! U tom periodu, odnosno za 10 minuta, Crna Gora je napravila seriju 31:0, koju je zaključila Jovana Pašić za 51:19, pa je već tada bilo jasno da naša selekcija ide ka novoj pobjedi.

Mozambik je od starta pokazao da je fizički izuzetno spremna ekipa, a srpski trener Slavoljub Gorunović pokušao je da zonom 1-3-1 poremeti naš tim, tako da je Mozambik igrao veoma agresivan, sa pritiskom po cijelom terenu. Ali, Crna Gora je dobro otvorila meč, a za razliku od rivala koji je imao dosta problema sa realizacijom penala, "crvene" su upravo sa bacanja čuvale prednost.

Nakon šest minuta Crna Gora je imala vođstvo 12:5, kada je Marija Leković ukrala loptu, a Dragana Živković poslužila Kolašinku kao na tacni. U samom finišu prve četvrtine prvo je pogodila dva penala Maja Bigović, a zatim i Zorana Radonjić nakon ukradene lopte Jovane Pašić, sa zvukom sirene donijela prvo dvocifreno vođstvo - 20:10.

Ali, na startu druge dionice došlo je do problema u igri - nakon šest nerealizovanih napada, Mozambik je uspio da se serijom 9:0 potpuno vrati u meč i pokaže da se neće lako predati. A, onda su uloge zamijenjene - sve je bilo u znaku Crne Gore, dok je Mozambik potpuno stao.

Naime, Crna Gora je serijom 15:0 u posljednjih pet i po minuta prvog poluvremena uspjela da dođe do +16 (35:19) na velikom odmoru. Prvo je nakon četiri i po minuta bez koša, Bojana Kovačević prekinula je post i trojkom kada je najviše trebalo "trgnula" tim. I, upravo to je bio početak pozitivnog niza - uslijedili su poeni Leković, trojka Jovanović, da bi Živković vratila dvocifrenu razliku (30:19). U finišu prvog poluvremena, Jovanović je pogodila i dva bacanja, a zatim Šćepanović donijela 35:19 na kraju prvih 20 minuta.

Sjajan period sa kraja druge dionice nastavljen je i u trećoj, pa je Crna Gora napravila 16:0 za šest minuta i sa ukupnih 31:0 otklonila sve dileme...Ipak, Mozambik je do kraja treće četvrtine uspio da skupi 11 poena, ali je Crna Gora uoči posljednjih 10 minuta imala +26 (56:30). Našim greškama omogućili smo Mozambiku da koliko toliko smanji razliku, ali su "crvene" svakako sa dobrom koš razlikom nakon dva meča...

Najefikasnija bila je Milica Jovanović sa 20, uz 6 skokova, Ksenija Šćepanović 12, uz 4 skoka, Jovana Pašić 9, Dragana Živković 8, uz 5 asistencija i 3 skoka, Marija Leković imala je po 8 poena i asistencija, te 5 skokova, Bojana Kovačević 7 poena i 6 uhvaćenih lopti, Zorana Radonjić 6 poena i 3 asistencije, Anastasija Drobnjak 2 poena i 3 skoka, Maja Bigović 2 poena i 7 skokova. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 11:03