Шкеровић на конференцији за медије / - фото: КСЦГ
11/06/2021 u 15:35 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорске кошаркашице се уздају у центре

Селекторка Јелена Шкеровић први меч на Евробаскету са Грчком види као највећу шансу за пласман у други круг шампионата. Јелена Дубљевић је тренирала са екипом и очекује се њен допринос

Кошаркашице Црне Горе финиширају припреме за Европско првенство. „Црвене” у недјељу путују у Валенсију, гдје ће у прелиминарној рунди играти са Србијом, Грчком и Италијом.

Селекторка Јелена Шкеровић је на конфренцији за медије у просторијама КСЦГ у Подгорици, подсјетила да на старту припрема није могла да рачуна на искусне Снежану Алексић, Јелену Дубљевић, Милицу Јовановић и Маркишу Гетлинг, али и да је задовољна како су млађе играчице радиле и да генералне пробе са Босном и Херцеговином треба да буду путоказ за Евробаскет.

Задовољна сам одрађеним и уколико будемо испоштовали договор имамо велику шансу да направимо нешто на Европском првенству. Кад то кажем онда мислим да покажемо велику борбеност, да се ниjедан противник не може наиграти против нас и да послиjе утакмице можемо да кажемо да смо дали све од себе, ово је наш врхунац – рекла jе Шкеровић.

Најпознатија црногорска кошаркашица Јелена Дубљевић није одиграла ни један од шест контролних мечева. Селекторка је објаснила да је Дубљевићева одрадила сваки тренинг и да од ње очекује допринос.

Хтjели смо да jе сачувамо у мечевима са Босном и Херцеговином, jер су нам важниjе утакмице са Грчком и Италиjом, гдје ћемо тражити изненађење и пролаз у други круг Европског првенства. Јелена је пропустила финиш клупске сезоне, без утакмица jе два и по мjесеца, није у истој форми као остале играчице, али је то ризик који смо преузели јер сам сигурна да ће нам искуством и квалитетом помоћи. Морамо имати стрпљења, па чак и за неке грешке, морамо сви бити ту једни за друге – поручила је Шкера.

Списак путника за Валенсију

На списку црногорске селекторке Јелене Шкеровић за Евробаскет се налазе: Jована Пашић, Драгана Живковић, Снежана Алексић, Кристина Раковић, Божица Муjовић, Милена Jакшић, Боjана Ковачевић, Виолета Лазаревић, Мариjа Лековић, Милица Jовановић, Маркиша Гетлинг и Jелена Дубљевић.

Марија Лековић је нова играчица на списку, док су остале кошаркашице наступале у квалификацијама или су биле ту и на протеком Европском првенству – казала је Шкеровић.

Много тога о могућностима „црвених” ће се знати након првог меча.

Имамо срећу да нам је први ривал можда и наjслабиjи тим у групи. Гркиње међутим играjу атипично, сличнио Израелу, што нама не одговара. Надам се да ћемо дисциплинованом и одговорном игром успjети да им се супротставимо. Последњих недјељу дана се спремамо само за Грчку – казала је Шкеровић.

Црногорска селекторка је октрила предности своје екипе против ривала из групе.

Наша предност је игра под кошем, јачи смо на позицијама четири и пет. Унутрашњом игром морамо ослободити простор шутерима, а имамо плејмејкере који су спремни да погоде споља и агресивном игром у оба правца омогуће центрима лаке поене – закључила је Шкеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:27