Крка је у прошлом колу убацила само 45 поена Партизану / - фото: АБА лига/Партизан НИС/Драгана Стјепановић
29/10/2021 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић хвали „студенте”, али очекује само побједу

Тренер Крке објавио пред дуел шестог кола АБА лиге да неће моћи да рачуна на четири кошаракаша

Кошаркашима СЦ Дербија ће у суботу бити олакшан посао на гостовању Крки у шестом колу АБА лиге, пошто ће домаћини наступити без Араповића, Стергара и Шпана, а највероватније и Ставрова. Макар је тако саопштио шеф стручног штаба тима из Новог Места, Далибор Дамјановић. Уз то су у прошлом колу поражени на гостовању Партизану 47 поена разлике (45:92).

Очекуjе нас занимљив меч. СЦ Дерби jе побиједио у последње двије утакмице. Прво су послије два продужетка савладали Сплит у гостима, затим код куће Цибону, коjа игра одлично на почетку сезоне – подсјетио је Дамјановић.

Шеф стручног штаба Крке је поручио да ће његови изабраници морати да одиграју максимално борбено како би срушили самопоуздање „студентима”. 

СЦ Дерби има веома добро сложен тим. Главни играч jе организатор игре Каjл Вињалес, коjи игра одлично и има велику минутажу. Сjаjан jе стријелац, али и организатор, jер у просјеку биљежи 6,5 ​​асистенциjа по утакмици. Ту jе и искусни плејмејкер Никола Павлићевић. Веома битну улогу у тиму има и убитачни стријелац Флечер Меги, коме не смијемо дозволити отворене шутеве. Лидер на центарским позицијама је Кенана Камењаш, коjи jе ослонац и у нападу и у одбрани. Босанскохерцеговачки репрезентативац jе солидан играч, игра са доста контакта и на то ћемо морати да имамо одговор истом енергиjом и снагом. Андриjа Славковић одлично игра на четворци, јак је испод коша, а може да погоди и за три поена. Чека нас тежак задатак, али на нашем терену само побједа долази у обзир – закључио је Дамјановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:39