Џастин Кобс / -Фото: Еврокуп
22/03/2022 u 22:00 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Еврокуп: Будућност Воли против Гран Канарије и традиције

Подгоричани у другом по јачини европском тамичењу изгубили свих пет мечева против Шпанаца

Послије неочекиваног пораза од СЦ Дербија у АБА лиги, кошаркаше Будућност Волија чека изузетно тежак задатак. У оквору Еврокупа гостују (сриједа 21 сат) Гран Канарији, лидеру групе Б, која их је добила у "Морачи" у првом кругу такмичења (83:76).

Осим против квалитетног домаћина, Подгоричани ће играти и против традиције. У другом по јачини европском клупском такмичењу још нису осјетили сласт побједе против шпанског тима.

Одиграли су пет мечева и свих пет је екипа са Канарских острва ријешила у своју корист. Гран Канарија има 11 побједа и свега четири пораза, а на свом терену поражена је само од Улма и Цедевита Олимпије.

У "Гран Канарија арени" падали су Валенсија и Виртус, што довољно говори на каквом ће искушењу бити црногорски шампион.

-Очекуjе нас тешка утакмица против екипе из врха. Остало jе jош свега три кола у групноj фази и свака утакмица jе битна због позициjе на табели. Гран Канариjа jе доказала колико jе озбиљна екипа, циjеле сезоне су у врху групе а у Подгорици су сjаjно шутирали. И jедни и други улазимо у меч са поразима и жељни да преокренемо ствари. Важно jе да изађемо са нашим наjбољим фокусом и са великом енергиjом, да дамо све да дођемо до побjеде на гостовању - рекао је плејмејкер Џастин Кобс.

"Плави" морају да славе, ако желе да задрже треће мјесто и предност домаћег терена у елиминационој фази. Кикс чекају Љубљанчани и тим из Болоње, који имају по осам побједа, једну мање од Будућност Волија. Игра Гран Канарије је скенирана, а тренер Александар Џикић је јасно истакао које су предности шпанског тима.

-Домаћи тим jе први у нашоj групи, њихови резултати су доказ њиховог квалитета. Оба тима су различита у односу на наш први меч. Гран Канариjа jе агресиван тим на отвореном терену, са добрим стриjелцима и играчима са великим квалитетима у изолациjама. Њихови високи играчи су изазов за сваког противника, миjењаjу игру на обjе стране терена - опомиње шеф стручног штаба "плавих".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:17