Andrej Vatutin / - FOTO: DRUšTVENE MREžE
19/10/2022 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gazda CSKA: Prije ili kasnije ruski klubovi će ponovo igrati u Evropi

Predsjednik moskovskog košarkaškog kluba CSKA, Andrej Vatutin, kazao je da taj klub i dalje ima pravo odlučivanja u Evroligi

Ruski klubovi su, nakon početka rata u Ukrajini, suspendovani i izbačeni iz međunarodnih takmilenja, pa samim tim i Evrolige.ž

Ipak, Vatutin kaže da CSKA i dalje ima pravo odlučivanja.

- Klub nastavlja da glasa o svim važnijim odlukama kao punopravni akcionar. Zainteresovani smo za razvoj turnira, čak i bez takmičarskog učešća, pošto je suspenzija privremena, prije ili kasnije će ruski klubovi ponovo igrati u Evropi. U svakom slučaju, ovo je rad za dobro košarke, od kojeg će imati koristi apsolutno sve strane - kazao je Vatutin za Mozzartsport.

Ove jeseni počela je i nova era Evrolige, sa Dejanom Bodirogom na čelu. Prema riječima prvog čovjeka Armejaca, napravljene su pozitivne promjene.

- Insistirali smo na ovim promjenama kao jedan od dioničara takmičenja, stoga nam je drago što je do njih došlo. Dejan je bio izuzetan igrač u prošlosti, zaštitno lice evropske košarke, čovjek koji je na kraju karijere ostao u svom omiljenom sportu i učinio mnogo da ga promoviše. Treba razumjeti da u pogledu vođstva kompanije nije važna samo figura šefa, već i sastav njegovog tima, koji će obavljati značajan dio tekućeg posla i zajedno sa klubovima kreirati plan razvoja takmičenja. Znam da je proces izgradnje menadžerskog tima upravo u toku. Spremni smo da na svaki mogući način pomognemo njegovom radu da Evroligu dovede do novih sportskih i komercijalnih uspjeha - rekao je Vatutin između ostalog.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:43