Гордић: Подгоричка публика зна шта је добра кошарка / - фото: FIBA.BASKETBALL
30/10/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гордић: „Морача” је једно од најљепших мјеста гдје се игра кошарка

Након четири утакмице, Морнар ће против Будућности у 6. колу АБА лиге водити Михаило Павићевић

Михаило Павићевић се враћа на клупу Морнара. Након прележаног коронавируса и четири меча паузе, искусни стратег ће предводити Баране у црногорском дербију против Будућности у шестом колу АБА лиге. У његовом одсуству Понос Бара је убиљежио половичан учинак. Млади тренер Васо Миловић водио је екипу кроз поразе од ФМП-а и Црвене звезде, али и трујумфе над Леиденом и Ираклисом на европској сцени.

Утакмица против Будућности не долази у добром тренутку. Ми смо већ од другог полувремена у Истанбулу у ФИБА Европа купу показали да подижемо игру и форму, да све то боље изгледа него на почетку првенства. Потврда тих моjих риjечи jе и добар резултат у Европи, побjеде против двиjе квалитетне екипе, као и утакмица против Звезде, гдjе смо до последњих пет минута били у егалу и „на лопту”. Све то даjе нам за право да кажемо да екипа полако излази из играчке кризе а резултатски то морамо да у АБА лиги што приjе материjализуjемо – казао је Павићевић.

Морнар и даље тражи први тријумф у регионалном такмичењу.

Нажалост, ниjе добар тренутак за поправљање резултата. Идемо на ноге тиму коjи jе у jако доброj форми. Будућност је jедна од наjквалитетниjих и наjискусниjих екипа у лиги, што показуjе играма. Ипак, не можемо бирати противнике. Подигли смо игру тако да ћемо пробати да пружимо што jе могуће јачи отпор Будућности и да евентуално искористимо њихов лош дан, па да се надамо изненађењу – додао је популарни Пајо.

Павићевић је увјерен да ће брзо доћи и побједе у регионалном такмичењу.

Наjбитниjа ствар jесте да jе екипа свjесна да може много боље и то ме радуjе. Jедноставно, вjеруjемо у оно што радимо. Резултат у овом тренутку ниjе добар, али дуга jе сезона. Нама jе превасходни циљ да обезбиjедимо опстанак, а све што направимо преко тога биће добро. Кажем, нисмо планирали да овако почнемо сезону, али нисмо jедина екипа коjа се сусреће са овим проблемом. Ове посљедње три-четири утакмице даjу нам за право да се надамо бољим данима – рекао је Павићевић.

У одсуству Владимира Михаиловића, стабилност игри Морнара даје Немања Гордић. Популарни Горда се враћа у дворану гдје је можда играо и најбољу кошарку у каријери.

За мене jе „Морача” jедно од наjљепших мjеста гдjе можете да играте кошарку. Увиjек сам уживао играjући ту и тако ће бити у недjељном мечу. Очекуjем добру утакмицу два квалитетна тима. Будућност игра константно добро, а ми смо у успону форме, што гарантуjе да ће подгоричка публика, коjа зна шта jе добра кошарка, моћи да ужива – казао је Немања Гордић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:44