Кобса мотивише пуна дворана / - фото: АБА/Драган Стјепановић
17/05/2021 u 16:56 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кобс: Волио бих да буде још више публике

Кошаркаши Црвене звезде и Будућности у уторак у 20.30 сати играју други меч финала плје-офа АБА лиге у Београду. Стратег Подгоричана Дејан Милојевић свјестан да његови момци морају поравити игру у одбрани и скок и да морај бити чвршћи. Амадео Дела Вале очекује нови рат

Прва шанса за брејк је пропуштена.

Кошаркаши Будућности поражени су у недјељу од Црвене звезде, али у уторак од 20.30 часова имају нову прилику за побједу у гостима у финалу плеј-офа АБА лиге.

Мораће Подгоричани међутим да поправе много тога у својој игри.

Имамо много ствари да поправмо, иако смо у већем дијелу првог меча били конкурентни, имали посјед за изједначење или побједу у финишу. Нисмо били довољно чврсти, нисмо одговорили на Звездину агресивну игру и то морамо сјутра да поправимо. Такође морамо да исконторлишемо скок и уведемо Звезду у наш ритам. У том случају можемо направити брејк – рекао је шеф стручног штаба Будућности, Дејан Милојевић.

У првом мечу су „плави” последњи пут водили након поена Амадеа Дела Валеа у другој половини треће четвртине.

Знали смо да ће бити тешко, да ће кошаркаши Црвене звезде ићи физички јако. Очекујем у уторак нови рат и ми морамо изаћи на паркет као на бојно поље. Јасно је да морамо много боље у одбрани, да морамо успјешније градити свој кош. Надскочили су нас у прошлом мечу – казао је Дела Вале.

Џастин Кобс је у финишу првог меча два пута „потезао” ван линије 6,75 у намјери да донесе егал свом тиму.

У оба наврата је био непрецизан.

Очекујем сличну утакмицу. Звезда ће поново изаћи агресивно. Морамо одговорити на исти начин, такође морамо бити концентрисанији и прецизнији у нападу, док у одбрани морамо поправити скок и лимитирати њихов други напад – рекао је Кобс.

На првом мечу у дворани „Александар Николић” је било више посматрача него што је дозвољено мјерама за сузбијање коронавируса.

Америчком беку то не представља проблем.

Било је узбудљивоВолим када има публике, волио бих да буде још више навијача. Фанови ми дају додатну енергију. Поготово волим утакмице у гостима, јер се не обазирем шта навијачи причају, уосталом их слабо и разумијем, али ми дају мотив да играм још боље и да их утишам добром партијом и поенима. Уосталом, то је драж финала плеј-офа – закључио је Кобс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:33