Морају јако од старта и без осцилација / - фото: АБА/Драгана Стјепановић
20/05/2021 u 16:33 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кошаркаши Будућности под притиском

Милојевић: Црвена звезда ће бити растерећенија. Зоран Николић: Не можемо почети да играмо тек у финишу прве или на старту друге четвртине

Кошаркаши Будућности више немају право на грешку.

Након два пораза у Београду од Црвене звезде, плаво-бијели морају узвратити истом мјером у Подгорици, ако желе да изборе мајсторицу за титулу шампиона АБА лиге.

Први од мечева за опстанак у финалној серији је на програму у суботу од 20.30 часова.

Очекуjе нас психолошки jако тешка утакмица. Звезда је растерећениjа послије вођства од 2:0, него што је била на старту финала. Ми смо у прве двиjе утакмице показали да ако смањимо осцилациjе и будемо чвршћи, имамо чему да се надамо. Нема предаjе. Идемо корак по корак. Да пробамо прво да сманjимо на 1:2, па да видимо шта ћемо даље – рекао jе тренер Будућности Деjан Милоjевић.

Обје утакмице у дворани „Александар Николић” су биле пресликане.

Подгоричани су лоше отварали дуеле, потом стизали велики заостатак и у финишу „падали”.

Треба да смањимо осцилациjе. Било jе периода и jако добре и jако лоше игре. Ти периоди лоше игре треба да нам буду краћи и потребно jе да задржимо присебност и сталоженост у кључним моментима – додао jе Милоjевић.

Петица „плавих”, Зоран Николић, сматра да он и другови морају ући пуно енергичније у утакмице.

У оба меча нам jе требало времена да се разиграмо, да пробијемо лед и да уђемо у добру сериjу. Ако би добро одиграли на старту било би све другачије, много лакше бисмо играли у наставку. Морамо да будемо максимално фокусирани и чврсти од првог минута. Ове утакмице се побjеђуjу великом борбом и фокусом од самог почетка. Не можемо да почнемо да играмо од краја прве или почетком друге четвртине – јасан је Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 23:58