Barani ”upalili motore” / -FOTO: KK MORNAR
09/09/2024 u 21:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Košarkaši Mornara počeli pripreme

Ovo je deveta sezona Mornara u ABA ligi, a barski klub nikada nije bio u mlađem sastavu

Košarkaši Mornara okupili su, doduše dosta kasno, pred početak nove sezone i po prvi put u kompletnom sastavu večeras odradili trening. Šef stručnog štaba Barana Mihailo Pavićević nije želio da govori o svim problemima koje je klub imao ovog ljeta, jer kako kaže, želi da gledaju samo naprijed.

-Da ne govorim o razlozima našeg kasnog početka, jer ih je dosta objektivnih i oni su iza nas, moramo gledati naprijed. Najbitnije je da ovaj klub, sa jednom prelijepom tradicijom, nastavi da radi i reklamira ne samo klub, nego i grad i državu iz koje potiče. Zbog toga smo svi srećni. Znam da su i naši navijači i ljubitelji košarke bili uz nas, svi su bili pomalo zabrinuti, ali o tome više nema priče, najvažnije je da smo tu, rekao je Pavićević.

Na prvom treningu Barana skroz novi tim u odnosu na prošlu sezonu. Jedno od najvećih pojačanja je srpski košarkaš, 28-ogodišnji Ilija Đoković, koji je prethodne sezone bio u mađarskom Honvedu, u kojem je prosječno postizao 12.9 poena uz 5.8 asistencija. Tu su i Amerikanci Trevis Ivi, Džamari Smit, Džejden Bedijako, Brendon Dženkins, zatim Aleksa Ćubić, Hrvati Lovro Buljević i Lovre Runjić...

-Svakako da smo radili na formiranju tima. Većinu igrača smo dosta ranije potpisali, ali nismo sa tim izlazili u javnost, što je naravno dalo za pravo ljudima da šire razne špekulacije, ali ne želim da gubim vrijeme na to. Činjenica je da kasnimo sa početkom priprema – okupili smo se danas, a utakmica nam je za desetak dana, nikad kasnije pripreme, ali po ugledu na Amerikance koji se isto pripremaju desetak dana i zasijaju, našalio se Pavićević. - Rekao sam igračima da smo u zaostatku što se tiče vremena i da moramo biti maksimalno fokusirani na svakom treningu, pogotovo zato što se radi o novom timu, jednoj potpuno novoj grupi momaka koja se prvi put srijeće, ali nismo jedini tim koji je ove sezone promijenio sve igrače, to je uradio i veliki Partizan na čelu sa velikim Željkom Obradovićem, ne mislite da se upoređujem sa njim, ali takva je sezona.”

image

Cilj - opstanak u regionalnoj eliti

-FOTO: KK MORNAR

Mnogo posla čeka Pavićevića u ovih desetak dana, kada Mornar igra prvu utakmicu ABA lige.

-Na meni je, normalno, da vidim ko koliko može i da sve uklopim da vidim kako možemo najbolje funkcionisati. Idemo polako, korak po korak, u košarci nema čuda i vrijeme je izuzetno važan faktor kada je u pitanju novi tim. Trebaće vremena da se uigramo i moramo biti strpljivi. Biće sigurno i teških trenutaka, ali ja sam u životu na to navikao i ne plašim se, rekao je Pavićević.

Iskoristio je strateg Barana priliku da se zahvali svima koji su pomogli Mornaru da nastavi sa nastupima u regionalnom takmičenju.

-Zahvaljujem se svim ljudima koji su nam izašli u susret, kako moralnom tako i finansijskom podrškom, a prije svega najveću zahvalnost dugujemo gradu. Mislim da Bar ovo zaslužuje i ovaj klub treba da živi, bez obzira na to ko je na njegovom čelu, kako bi priređivao spektakle koje smo tokom ranijih godina gledali. Lijepa vijest je da će i ove godine navijači u Topolici moći da gledaju najbolje klubove regiona na čelu sa Partizanom i Crvenom zvezdom, rekao ja Pajo Pavićević.

Ovo je deveta sezona Mornara u ABA ligi, a barski klub nikada nije bio u mlađem sastavu.

-Planski jeste sve odrađeno, kako bi unijeli novu energiju u tim. Znate da je u zadnje dvije godine bilo dosta problema u izboru igrača, loša sezona, jedva smo uspjeli da zadržimo taj ABA ligaški status, pa smo ove godine podvukli crtu i krenuli sa novim i mlađim snagama. Vidjećemo na šta će to da izađe. Rekao sam svim igračima i ponavljam to, svaki poraz je moj, a svaka pobjeda je njihova, rekao je Pavićević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 22:06