Sezona startuje 3. oktobra / -FOTO: KSCG
20/09/2024 u 16:57 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Košarkaška sezona u Crnoj Gori počinje 3. oktobra

Takmičenje u Prvoj A ligi, koja će brojati 14 klubova 3. oktobra otvaraju SC Derbi i debitant u eliti Vukovi Zeta

Nakon održanih Direktorijuma utvrđeni su kalendari takmičenja za Prve A i Prve B muške košarkaške lige, Prve ženske lige, kao i za mlađe kategorije.

Nova košarkaška sezona u Crnoj Gori počinje 3. oktobra, a novitet je što će Televizija Crne Gore prenositi po jedan meč iz svakog kola. Takmičenje, koje će brojati 14 klubova, u Prvoj A ligi 3. oktobra otvaraju SC Derbi i debitant u eliti Vukovi Zeta. U okviru prvog kola, ostali mečevi igraju se 5. i 6. oktobra, a sastaju se Jedinstvo 1950 – Sutjeska Elektroprivreda, Ibar – Danilovgrad, Šušanj – Primorje 1945, Teodo – Lovćen 1947, Podgorica Bemaks – Kotor i Milenijum – Dečić.

Kada je u pitanju B liga, nastupiće 10 klubova, a u okviru prvog kola, koje je na programu 19. i 20. oktobra, sastaju se: SC Derbi 2 – Ol Star, Lim – Teodo 2, Balkanski ris – Pljevlja, Ulcinj 2022 – Akademik i Mediteran – Zeta.

Nakon dužeg vremena u takmičenju kod košarašica nastupiće šest ekipa, jer je u Prvu žensku ligu pristupio Antivari iz Bara. Prvo kolo na programu je 19. i 20.oktobra, a sastaju se: Primorje – Trebjesa, Herceg Novi 87 – Antivari i Podgorica – Budućnost Bemaks.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
KSCGPRVA A MCKL
20. septembar 2024 16:58